18 kölyköt hozott világra az altatás elől mentett kutya

A kóbor keverék június elején került be egy túlzsúfolt menhelyre, ahol altatás várt rá. Ám neki 18 jó oka volt arra, hogy életben maradjon – s az összefogásnak hála megmenekült!

Ava kezdett kifutni az időből. A menhelyen tudták, hogy vemhes, s talán éppen ezért került fel ő is az altatási listára, hogy csökkentsék a kóbor állomány számát. A folyamatosan magas létszám miatt még Amerikában is lehetetlen vállalkozásnak tűnik megfelelő befogadókat találni, akik felnevelik a kölyköket, márpedig ebben az időszakban újabb és újabb vemhes szukákat fognak be az utcáról.  Napjai vagy talán csak órái lehettek hátra az ellésig.

18 kölyköt hordott a szíve alatt a kutya (Fotó: Facebook/Ava and her 18 Royals)

18 kölyköt hordott a szíve alatt a kutya (Fotó: Facebook/Ava and her 18 Royals)

Ava sorsa azonban úgy tűnt, végleg megpecsételődött. Az egyik dolgozónak megesett rajta a szíve, több állatmentő szervezettől is segítséget kért. Kezdte feladni, mikor a listán szereplő legutolsó helyen igent mondtak neki. Átvétele után állatorvoshoz vitték a mamakutyát, de a röntgenről nem tudták meghatározni a születendő kicsik pontos számát, olyan sokan voltak. Ashlee Holland, tapasztalt önkéntes vette magához ideiglenesen:

„Úgy éreztem, hogy szüksége van rám. Majdnem visszamondtam, mivel épp akkor került hozzám egy alomnyi kiscica, akiket cumiztatni kellett. Úgy gondoltam, egy vemhes kutya és a kölykök egyszerre túl sok lenne, mégsem tudtam kiverni a fejemből. Elvállaltam a gondozását, és annyira örülök, hogy megtettem!”

A 18 kölyök születése mindenkit meglepett (Fotó: Facebook/Ava and her 18 Royals)

A 18 kölyök születése mindenkit meglepett (Fotó: Facebook/Ava and her 18 Royals)

Két héttel Ava elhozatalát követően, június 25-én indult meg az ellés. Hatalmas meglepetés ért mindenkit: 18 apróságnak adott életet! Az egyik kicsi túl gyenge volt, röviddel születése után elhunyt, ám a többiek nagyon is jól vannak: rengeteget esznek, szépen fejlődnek, s ha eljön az idő, örökbefogadhatóak lesznek. Új otthonukba magukkal viszik majd mindazt a szeretetet, mely megmentette anyukájukat, és ezáltal az ő életüket is.

„Ava megváltoztatta az életem, legalább annyira, amennyire én az övét.” – fejezte ki háláját befogadója. S ha úgy adódik, a következő rászoruló kutyusnak is örömmel igent fog mondani.

Ava, a büszke mama kölykeivel

Ava, a büszke mama kölykeivel

Forrás: people.com
Fotók: Facebook/Ava and her 18 Royals


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
3
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , , , .

Írd meg véleményed!