320 kutya vár élelemre és gazdára a paksi menhelyen

Országos adománygyűjtési akciót szerveznek a menhely megsegítésére, ám a legnagyobb ajándék az lenne, ha minél több kutya gazdisodhatna. 

Közel két héttel ezelőtt került ki a közösségi oldalra egy videó, melyben a paksi állatmenhely vezetője, Gál Tiborné, Erzsike jószívű állatbarátok segítségét kéri 320 négylábú gondozottjának ellátásához:

A felhívásra számos adomány érkezett, augusztus folyamán azonban még fokozott segítségre van szükség a kutyák etetéséhez. Fricz Anita, a menhelyet üzemeltető Váczikai Cerberus Alapítvány egyik önkéntese elmondta kérdésünkre, hogy az élelemhiány csupán az egyik gond a sok közül, melyekkel napi szinten küszködnek:

“Sajnos más problémák is tornyosulnak, az 1% pedig csak szeptember-októberben várható. Bízunk benne, hogy legalább az élelmezést tudjuk biztosítani addig. Jelenleg három ember dolgozik a menhelyen. A 320 kutya etetése, egészségügyi ellátása, a kennelek tisztán tartása, az állatorvosi kezelés alatt állók felügyelete és az aktuális feladatok is óriási terhet rónak ránk. Önkéntesek segítségére van szükségünk. 

A nyári hónapokban a hőség elleni védekezésre is külön figyelmet kell fordítanunk. Locsoljuk a kutyák helyét, de szeretnénk befedni a kenneleket a tűző nap elől. Ponyva és rongy felajánlásoknak is nagy hasznát vennénk, hogy védenceink árnyékban lehessenek, és a zivatarok, jégeső elől is megvédhessük őket. Műanyag medencében is hűsölhetnének, ha valakinél van feleslegesen, mi örömmel fogadjuk.”

Az állatmenhelyen minden szuka kutyát ivartalanítanak a további szaporulatok megelőzése érdekében, ám ez tetemes költséggel jár. Az állatorvosi tartozások is jelentős összeget tesznek ki. Az örökbefogadások száma sajnos nagyon lecsökkent az utóbbi hónapokban, ám az újabb és újabb kutyák érkezése további nehézséget jelent.

Az örökbefogadás elősegítéséhez rövid jellemzéssel kísért, jó minőségű fényképekre lenne szükség minden kutyáról. Ebben Ti is tudtok segíteni, nem kell hozzá profi gép, okostelefonnal készült képek is megfelelnek a célnak:

“Nagyon örülnénk, ha eljönnének hozzánk fotózni önkéntesek, mert csak akkor vannak képek, ha egy-egy segítőnk eljön vagy ha én készítek, de a munkám és a kisgyermekek mellett sajnos kevés időm marad erre. A menhelyvezető és a munkások egyszerűen nem érnek rá erre, annyi a teendő a kutyák körül.” 

Jelenleg 320 kutya él a paksi menhelyen

Jelenleg 320 kutya él a paksi menhelyen

A Segítő Kezek az Állatokért lelkes csapata országos adománygyűjtési akcióba kezdett már a videó megjelenését megelőzően. A gyűjtés jelenleg is folyamatban van, a képen a felsorolt gyűjtőpontokon várják az adományokat augusztus 6-ig.

“FIGYELEM-FIGYELEM!!! Augusztus.6. vasárnap reggel 7.30-9.00-ig várunk mindenkit sok szeretettel a Pólus Center leghátso parkolójában!! Indulás előtti ismerkedős-adománygyűjtős találka!!! Gyertek minél többen!!! ” – olvashatjuk az esemény leírásában, melyhez itt tudtok csatlakozni:

https://www.facebook.com/events/158545661380824/


Ha szívesen vállalnál önkéntes feladatokat a paksi menhelyen vagy szeretnéd támogatni a menhely védenceit, az alábbi elérhetőségeken jelezd segítő szándékodat:

Váczikai Cerberus Alapítvány
70600047-14000728-00000000 
Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet, Paks
Adószám:  18858341-1-17
IBAN: HU77706000471400072800000000
SWIFT (BIC): TAKBHUHB

Cím: 7030 Paks, Babits Mihály u. 2/11.
Telefon: 06-70-945-0612
Facebook: www.facebook.com/vaczikaicerberusalapitvany
Honlap: www.paksiallatmenhely.ivph.info/


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Jótékonyság, Közérdekű Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!