A kutya, a macska meg a patkány – együtt találtak új otthonra

Fogj egy kutyát, egy macskát és egy patkányt, tedd be őket együtt egy szobába, és várd meg, mi történik…  

Nos, Sasha, Jack és Tweaks esete felülmúlta a várakozásokat. Őket ugyanis még a barátságnál is szorosabb szálak fűzik egymáshoz: igazi családot alkotnak. Nézzétek csak:

Március elején adta le őket gazdájuk egy wisconsini menhelyre. Lakókörülményei megváltoztak, és nem volt lehetősége mindhárom állatot magával vinni. Választania kellett, melyiküket tartják meg. A négylábú trió tagjai azonban olyannyira egymáshoz nőttek, hogy nem volt szíve szétválasztani őket. Együtt bízta őket az állatotthon gondjaira, lehetőséget biztosítva arra, hogy együtt találhassanak szerető otthonra.

Jack, a macska és Sasha, a kutya a állatotthonban

Jack, a macska és Sasha, a kutya a állatotthonban

Bekerülésükkor útjuk először az állatorvosi vizsgálóba vezetett. Jack, a macska nagyon megijedt és morogni kezdett. Márpedig egy cicát nem könnyű együttműködésre bírni, ha valamit nem szeretne… Ekkor jutott eszükbe, mi lenne, ha csatlakozna hozzá kutyabarátja, Sasha is. Behozták őt is, az állatmentők pedig szótlanul álltak azelőtt, ami történt: a kutya láttán a macska teljesen megváltozott, megnyugodott, és hagyta, hogy megvizsgálják. Biztonságot nyújtott neki családtagja jelenléte.

A cica és a kutya elválaszthatatlan jóbarátok.

A cica és a kutya elválaszthatatlan jóbarátok.

Nagyon örültek, ám újabb nehézséggel álltak szemben: együtt kellett elhelyezniük a kutyát, a macskát és természetesen a patkányt is. Úgy, hogy fajok szerint külön részleget vezetnek a menhelyen… Ahogy betették melléjük a kis cincogót, Tweaks boldogan rohant társaihoz, apró mancsaival nem győzte ölelgetni legkedvesebb kutyáját. Majd odaosont az alvó cicához is, óvatosan hozzábújt, és elszundított mellette. Hihetetlenül örült, hogy végre újra velük lehet!

Jack, a macska és Tweaks, a patkány összebújva alszanak.

Jack, a macska és Tweaks, a patkány összebújva alszanak.

A menhely dolgozói még életükben nem láttak ehhez hasonlót, így szorgos teendőik közepette is gyakran ellátogattak a négylábú csapat szobájához, hogy az ablakon át csodálhassák játékukat. Imádnak egymással játszani, kergetőzni, birkózni, és az ennivalójukat is megosztják egymással.

A patkány és a kutya egymás táljából eszik, a legnagyobb békességben

A patkány és a kutya egymás táljából eszik, a legnagyobb békességben

Egy hónap sem telt bele, és komoly érdeklődőik akadtak egy édesanya és lánya személyében. Egy cicát szerettek volna örökbefogadni, ám amikor meghallották a pletykákat a kutya-macska-patkány hármasról, úgy vélték, egy kész állati családot fogadhatnának örökbe. Bár, az igazat megvallva, a patkány gondolatától elsőre ódzkodtak, de sikerült meggyőzni őket, hogy ismerkedjenek meg vele is. Csupán egy kis bátorság kellett hozzá, és lám, a kis rágcsáló azonnal belopta magát a szívükbe!

– Elmondhatatlanul örülök, hogy rászántam magam! Ahogy a kezembe vettem, éreztem, hogy árad belőle a szeretet! Nincs mit tenni, beleszerettem, ahogy itt mindenki más is! – mesélte az asszony.

Nemcsak a kutya, a cica és a patkány is szeretnek puszit osztani.

Nemcsak a kutya, a cica és a patkány is szeretnek puszit osztani.

Bár a menhelyen kisebb űrt hagynak maguk után, a dolgozók örömkönnyeik közepette búcsúztak el tőlük. Új gazdáik pedig megígérték, hogy életük végéig vigyázni fognak rájuk, és soha nem választják őket szét:

– Rengeteg szívet megérintettek! Hatalmas boldogsággal tölt el minket, hogy kiérdemelhettük a jogot, hogy örökbefogadjuk őket! – lelkendezett az édesanya és lánya.Minden jó, ha a vége jó, igaz?

A kutya és a patkány egymás mellett játszik

A kutya és a patkány egymás mellett játszik

Forrás: Oshkosh Are Humane Society/Facebook, thedodo.com


Facebook – Instagram * 

Like
3
Kategória: Állati percek, Érdekes, Hírek Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!