A négylábúak kedvence lett a legifjabb menhelyi segítő

“Sofia állatszeretete csodálatra méltó. Ért a nyelvükön, ők pedig meghallják, amit nekik mond, és szeretettel válaszolnak rá.”

A nyolc éves Sofia édesanyja állatgondozóként dolgozik egy menhelyen, de ideiglenes befogadással is aktívan segíti a gazdikeresőket. Ennél szebb ajándékot aligha adhatna lányának, aki nemcsak otthonukban, hanem a menhelyen is örömmel foglalkozik a kutyákkal és cicákkal, főleg az apróságokkal.

Fiatal kora miatt még várnia kell, hogy hivatalosan is csatlakozhasson az állatmentő központ önkénteseinek csapatához, így elsősorban a sérült vagy gyógyszeres kezelésre szoruló, illetve a speciális igényekkel rendelkező négylábúak ellátásában tevékenykedik. Mindegyikükről egyforma szeretettel és odaadással gondoskodik, bár az elárvult kicsik különösen közel állnak a szívéhez.

Részt vesz az etetésükben, mesét olvas nekik és arra is figyel, hogy a szundikálás idejének elérkeztével jó melegen betakargassa őket.

„Sofia állatszeretete csodálatra méltó. Ért a nyelvükön, ők pedig meghallják, amit nekik mond, és szeretettel válaszolnak rá. Hihetetlen empátiával fordult feléjük, az én szívemet is megdobogtatja vele. Nagyon büszke vagyok rá, hogy az édesanyja lehetek.” – áradozott gyermekéről Emily Rook a The Dodo magazinnak.

A csupaszív kislány az iskolai szünetben sem lustálkodik, reggelente alig várja, hogy elkísérhesse anyukáját a menhelyre. Természetesen csak szülői felügyelet mellett érintkezhet a kutyákkal és cicákkal. Míg Emily a gyógyszereket adagolja ki nekik, Emily megeteti őket, majd simogatással elvonja figyelmüket az esetlegesen kellemetlen beavatkozásoktól. A kicsiktől a legnehezebb elbúcsúznia, gyakran leragad náluk:

„Az etetés végeztével letámadták kedves puszijaikkal, míg végül a kölykök szuperereje győzedelmeskedett. Sofia vidám kacagása közepette ugrándoztak körülötte és követelték a simogatást, játékot. Imádnivaló jelenet volt.”

Sofia nyolc éves csupán, de olybá tűnik, már megtalálta az életfeladatát. Óriási lelkesedéssel és alázattal gondoskodik mentettkéiről addig is, míg felcseperedve elég idős és tapasztalt lesz ahhoz, hogy önállóan is édesanyja nyomdokaiba léphessen.

Forrás: thedodo.com
Fotók: Emily Rock


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
2
Kategória: Állati percek, Állatvédelem, Érdekes, Hírek Címke: , , , , , , , , .

Írd meg véleményed!