A Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány nyílt napján jártunk!

Az állatmentők által szervezett nyílt napon a négylábú mentvények is feltalálták magukat: ismerkedtek, puszit osztottak, és élvezték a sétát, figyelmet. Bach Zsókával, az alapítvány vezetőjével beszélgettem.

Stílusosan tappancs formájú süteménnyel és mennyei illatú bográcsgyulyással is várták az állatbarátokat április 08-án. A barátságos fogadtatásnak köszönhetően szinte otthon éreztük magunkat, és nagy izgalommal vártuk, hogy megismerkedhessünk a kutyusokkal. Az érzés kölcsönös volt: a gazdikeresők legalább olyan lelkesedéssel figyelték, vajon kit “sodor” hozzájuk az élet aznap.

Freya barátkozik (Fotó: Ebpercek.hu)

Freya barátkozik (Fotó: Ebpercek.hu)

Míg Freya, a bűbájos fiatal keverék alázatosan bújt látogatóihoz, jómagam Picúrt, a 7 éves kis keveréket vehettem karjaimba. Némileg megszeppenten bújt hozzám, de a halk szó és a kedves bátorítás hatására egyre magabiztosabban lépdelt mellettem, mikor elindultunk felfedezni a környéket. A közeli réten alig látott ki a magas fűből, ezért leültem, és Őkisasszonysága kérdés-kérés nélkül mászott fel az ölembe. Onnan kémlelte a messzi távolt, és hatalmasakat szippantott a friss tavaszi levegőből.

Picúr, a keverék kislány az ölemben (Fotó: Ebpercek.hu)

Picúr, a keverék kislány az ölemben (Fotó: Ebpercek.hu)

Visszatérve – nehezen bár, de – elbúcsúztam tőle, és kis időt eltöltöttem még a többi gazdikeresővel is. Végére járt már a program, mikor pár perc erejéig sikerült “elkapnom” az alapítvány vezetőjét egy rövid interjúra. Ezúton is köszönöm, Zsóka!

– Évente több alkalommal is tartotok nyílt napot?
– A tavasz beköszöntével havonta minimum egyszer szeretnénk nyílt napot tartani, mivel az egyik tagunk felajánlotta a bérelt területét erre a célra.

– Hogyan értékelnéd a szombati napot? Volt, aki végül egy új családtaggal tért haza?
– A szombati napunkat eredményesnek mondanám, hisz Artúr kutyánk gazdihoz költözött, Zsuzsit és Szuszit pedig szeretnék örökbe fogadni. Meny és Bizsu iránt is nagy volt az érdeklődés. De mivel az összes kutyánk egész nap sétálhatott, így mindenképpen sikeres volt a szombati napunk.

Dalton is nagyon örült a sétának, szeretgetésnek (Fotó: Nagy Klementina)

Dalton is nagyon örült a sétának, szeretgetésnek (Fotó: Nagy Klementina)

– Hány kutya van jelenleg az alapítvány gondozásában?
– Az alapítványunk jelenleg közel 30 macskáról, és ötven kutyáról gondoskodik (ez a szám sajnos van, hogy óráról-órára nő). De ebben az olyan kutyák nincsenek benne, akiket megtalálnak, befogadnak, és így kérnek tőlünk segítséget a gazdikeresésben.

– Úgy tudom, alapítványotok egészen fiatal még. Mikor alakultatok meg?
– Alapítványunk 2016. év júniusában lett bejegyezve, de a csapatunk már öt éve együtt dolgozik. Akkoriban Pécs Környéki Állatmentők néven működtünk, sokszor ugyanekkora állatlétszámmal, sőt volt, hogy több, mint 70 kutyát és macskát gondoztunk.

Artúr, a fekete keverék kölyök a szombati nyílt nap alkalmával költözött gazdihoz

Artúr, a fekete keverék kölyök a szombati nyílt nap alkalmával költözött gazdihoz

– Mi az, amire a legnagyobb szükségetek van?
– Alapítványunk, mint minden civil szervezet, örökös pénzhiánnyal küszködik, ezért szoktunk licitre feltenni tárgyakat, ami egy nagy segítség. Sokan havonta beállítanak egy utalást. Újabban virtuálisan is örökbe lehet fogadni a kutyáinkat, a befolyt összeget az ivartalanításukra fordítjuk.
Mi nagyon szívesen fogadunk tápot, konzervet, takarókat, huzatokat, lábosokat, vödröket és mindent, amit fel tudunk használni a mentettjeink részére.

– Mikor és hol találkozhatnak Veletek legközelebb az érdeklődők?
– Legközelebb a Zsolnay-negyedben található Planetárium vendégei leszünk 2017.04.22-én, ahol több kutyánkkal és néhány cicánkkal is találkozhatnak az érdeklődők.
Ezután pedig 2017.04.29-én és 30-án a Pécsi Expó centerben megrendezésre kerülő Kutyavilág Expon leszünk jelen, ott már csak pár kutyánkkal.

Az alapítvány friss mentvénye, a súlyosan sérült Rexi is megszépült a nyílt napon (Fotó: Ebpercek.hu)

Az alapítvány friss mentvénye, a súlyosan sérült Rexi is megszépült a nyílt napon (Fotó: Ebpercek.hu)

– Köszönöm a beszélgetést! Sikeres mentéseket és csodás gazdikat kívánok a kutyáknak és cicáknak is!
– Köszönjük szépen! Nekünk is az a legnagyobb vágyunk, hogy minden védencünk mielőbb szerető családba költözhessen! Keressétek őket Facebook-oldalunkon, és ismerkedjetek meg velük személyesen is!

További információ: Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány
Facebook: www.facebook.com/PecsKornyekiAllatmentok/

Forrás: kutyaszeretet.hu


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Interjúk Címke: , , , , .

Írd meg véleményed!