A törött lábú talált spániel, Juice műtétjére gyűjtenek

Állatszerető emberek találtak rá az árokban sírdogáló kiskutyára. Hamar kiderült, hogy a vártnál is nagyobb a baj: törés miatt elmozdult térdkalácsa komoly fájdalmat okoz, azonnali műtétre szorul. 

Juice, az aranyszínű angol cocker spániel alig féléves, de már ilyen fiatalon meg kellett tapasztalnia a szenvedést… A lába pár héttel ezelőtt eltörhetett, gazdája nem vitte orvoshoz. Nem tudni, min mehetett keresztül, kitették vagy elszökött, de senki sem kereste. Chipje nincs, oltásokat sem kaphatott.

Állatvédők gyorsan orvoshoz vitték, a törést meg akarták műttetni, de sajnos kiderült, azzal már nem lehet mit kezdeni. A balesetben elmozdult térdet viszont SOS műteni kell, mert a törés miatti elmozdulás akadályozza a térdkalács mozgását és fájdalmai is vannak!

A kutyusnak a műtétet követően több héten át pihennie kell, fokozatosan kezdheti el majd újra használni a lábát, elhelyezését és ápolását a Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány vállalta. Mivel telephellyel nem rendelkeznek, civil állatmentő partnerük, Palóc Magdolna veszi magához a kutyust ideiglenes befogadóként. Magdolna a spánielek szerelmese, mentettjeinek száma meghaladja a százat is – mind oltva, chipelve, ivartalanítva kerültek tőle álomgazdihoz.

A műtétet Budapesten végeznék el, költsége közel 140.000 Ft, melyből a mai napig 53.000 Ft gyűlt össze. Továbbra is várják a felajánlásokat, hogy meggyógyíthassák a kutyus beteg lábát. Hetek óta él törött lábbal, jelen állapotában semmiképpen sem maradhat, nem tudja használni és súlyos fájdalmai vannak.

Juice, a spániel segítségre vár

Juice, a spániel segítségre vár

“Sajnos Juice a harmadik elütött kutyánk az utóbbi két hétben: múlthéten egy vizslának, e héten pedig egy spitznek segítettünk. Az én alapítványom egy kis családi alapítvány, önerőből és a kis támogatókból tudok menteni. Juice esetében a műtéten felül a kötelező oltások és a microchip árát is ki kell fizetnünk, s ha megerősödik, az ivartalanításon is át kell majd esnie.” – mondta el Sipos Olga, az alapítvány elnöke.

Tevékenységük fő területe a csongrádi és szentesi gyepmesteri telep árváinak mentése, gazdához segítése. Főként altatás elől hozzák ki a kutyusokat, többségük rossz állapotban, sérülten vagy betegségekkel küzdve érkezik gondozásukba. Lehetőségeikhez mérten egyéb megkeresésekre is igent mondanak, egy hónappal ezelőtt például a keceli telepről hoztak ki egy majdnem vak kiskutyát, szemspecialistánál operáltatták meg. Elhivatottságuk magától értetődő, de ehhez a Ti segítségetekre is szükségük van.

*** Friss hírek! 2017.12.11. ***

Juice műtétjére eddig 61.000 Ft gyűlt össze, még 79.000 Ft szükséges a teljes műtéti költséghez:


Juice gyógyulását itt tudjátok támogatni:

Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány
57200031-10076952-00000000
Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet
Paypal: kobormancsok@gmail.hu
Tel: 06 (20) 489-8966


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Jótékonyság, Kutyasorsok Címke: , , , , .

Írd meg véleményed!