Adománygyűjtés a békéscsabai Remény-Lak védencei részére

A Segítő Kezek az Állatokért csapatának októberi támogatottja a Békéscsabán található Remény-Lak Állatvédő Egyesület. 

2016. áprilisában hozták létre az egyesületet, ezt megelőzően civilként mentették a bajbajutott kutyákat és cicákat. Fiatal szervezet lévén minden segítség elkél az önkénteseknek, átlagosan 70-100 állatról gondoskodnak, emellett nagy hangsúlyt fektetnek az ivartalanításra – ennek érdekében akciókat is szerveznek a környékbeli állattartók részére, hogy csökkenthessék az újabb és újabb felesleges szaporulatok és ezáltal a mentendő kutyák és cicák számát. Terveik között szerepel, hogy helyi kutyaiskolák bevonásával a már gazdisodott kutyusok szocializációja és okosodása is szakértő kezek segítségével folytatódhasson. Továbbá:

“Minél több embert bevonni az állatvédelembe mert csak így lassítható ez az ördögi kör! Iskolákba, óvodákba programokat szervezni, hogy már a gyermekek megtanulják, milyen a felelős állattartás.”

Max is nagyon vágyik egy gazdira

Max is nagyon vágyik egy gazdira

A fenti képen látható ordas németjuhász keveréket altatás elől mentették. Max rendkívül hálás, bújós kutya, akinek minden álma, hogy szerető családra találjon. Vele együtt sokan várják az igazit, ám addig is megfelelő körülmények között, biztonságban és szeretettel körülvéve élik az itt eltöltött időt.

Mindennapos ellátásuk állandó feladatot ró megmentőikre, a kutya- és macskaeledel, gyógyszerek mellett a menhely körüli munkálatok hatékony kivitelezéséhez az alábbi adományokat is örömmel fogadják:

  • kerti szerszámok, lapát, ásó, villa, kalapács, szegek,
  • felmosó felszerelés, hypó, tisztítószerek, seprűk
Remény-Lak Állatvédő Egyesület - kutyák a menhelyen

Remény-Lak Állatvédő Egyesület – kutyák a menhelyen

A kennelek téliesítéséhez ponyvára, a kutyusok alá pokrócokra, a kölykökhöz pedig puha rongyokra és törölközőkre is nagy szükségük van. Tudjuk, hogy a kisebb, kevésbé támogatott menhelyeknek mennyi nehézséggel kell szembenézniük, ezért is esett a Segítő Kezek választása a Remény-Lakra. Szerény körülményeikhez mérten a legkisebbektől a legnagyobbakig igyekeznek minden mentettkének a lehető legjobb ellátást megadni, míg megérkezik értük az álomgazdi:

2017. október 28-án reggel szeretettel várnak az adománygyűjtéssel egybekötött ismerkedésre a Pólus Center hátsó parkolójában reggel 7.30-tól. Ha szívesen segítenétek Makrai Krisznek és csapatának az adományok átadásában, kipakolásában és reménylaki négylábúakat is dögönyöznétek, tartsatok velük egy kellemes hangulatú napra (indulás 9 órakor)!

Biztosak lehettek benne, hogy Titeket is ekkora örömmel fogadnak majd az ebek: 🙂

Látogatás a Remény-Lakban

Látogatás a Remény-Lakban

A különleges rajzolatú Pompadúr is szeretettel vár minden állatbarátot! <3

Remény-Lak Pompadúr

Pompadúr

Az eseményre itt tudtok jelentkezni:
www.facebook.com/events/1931369553769310/


Ha szeretnétek segíteni az egyesület tevékenységét, keressétek őket bátran:

Remény-Lak Állatvédő Egyesület
53700072-16047301-00000000 (Kondorosi Takarékszövetkezet)
IBAN: HU82 53700072 16047301 00000000
SWIFT/BIC: TAKBHUHB

Cím: 5600 Békéscsaba, Felsőnyomás 225
Facebook: www.facebook.com/pg/remenylak/

Remény-Lak Állatvédő Egyesület, Békéscsaba

Remény-Lak Állatvédő Egyesület, Békéscsaba


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Jótékonyság, Programok Címke: , , , .

Írd meg véleményed!