Az utcán kötött ki az ajándékba adott kiskutya

Gazdájának még az sem tűnt fel, hogy elszökött…

Fox, a kölyökkutya Los Angeles utcáit rótta magányosan, mikor egyik este észrevette egy állatbarát hölgy. Rákövetkező este is ugyanott látta meg, ezért úgy döntött, segít a kicsin. A Hope for Paws állatmentő szervezetet értesítette a helyzetről, akik azonnal a helyszínre indultak, s bár már sötétedett, sikeresen rábukkantak a kutya nyomára.

Egy bokorban bújt el a kiskutya (Fotó: thedodo.com)

Egy bokorban bújt el a kiskutya (Fotó: thedodo.com)

Egy sűrű bokor alján bújt el, mindentől és mindenkitől félt, olyan picire húzta össze magát a fal mellett, amennyire csak tudta. Az állatmentők körbekerítették a kis területet, és elkezdték etetni a rémült kiskutyát.  Ahogy megérezte az ennivaló illatát, aprócska farkincája heves csóválásba kezdett, és nem telt bele tíz perc, már elő is bújt rejtekhelyéről. Rettentő éhes lehetett, napok óta nem juthatott ételhez. Óvatosan felemelték, megmentőjének ölelő karjában pillanatok alatt megnyugodott. Érezte, biztonságban van:

Megmentőjének karjában megnyugodott a kölyök (Fotó: thedodo.com)

Megmentőjének karjában megnyugodott a kölyök (Fotó: thedodo.com)

A kiskutya microchipje alapján megtalálták tulajdonosát, ám korai volt az örömük. Mikor felhívták a családot, megtudták, hogy Fox a hátsó kertben él, és a jelek szerint eltűnt. A hölgy elmondása alapján ajándékba kapta, holott egyáltalán nem akart kutyát tartani:

„Vágják be a menhelyre!” – megdöbbenten hallgatták kíméletlen szavait. Felajánlották, hogy szervezetük egy lemondó nyilatkozattal átveszi a kiskutyát, ő pedig beleegyezett, és a mikrochip átírásához is hozzáájárult.

Fox, a kiskutya ideiglenes otthonában (Fotó: thedodo.com)

Fox, a kiskutya ideiglenes otthonában (Fotó: thedodo.com)

Fox esete sajnos egyáltalán nem ritka. Leendő gazdája nem volt felkészülve egy kutya érkezésére, nem volt tisztában egy kölyök megfelelő tartásának feltételeivel, és a körülmények sem álltak rendelkezésre ahhoz, hogy felcseperedve boldog életet élhessen nála. Nem akart kutyát, így hát kicsapta az udvarra, ahol egyedül tengette volna napjait ki tudja, meddig…

Bármennyire is furcsán hangzik, a legjobb dolog, ami a kiskutyával történhetett, az volt, hogy elszökött, és olyan jószívű emberek találtak rá – még időben -, akik mindent megtettek érte. A kimerültség, a bizonytalanságból fakadó félelem, az éhezés és dehidráltság ellenére Fox jó állapotban volt, az állatorvosi vizsgálatokat követően ideiglenes befogadóhoz költözhetett, ahol tovább erősödhet fizikailag és kicsi lelkét is szeretettel ápolják.

Ha épp azt fontolgatjuk, mivel lepjük meg szerettünket, s választásunk egy kölyökkutyára esik, csak és kizárólag akkor adjunk ajándékba élőlényt, ha biztosak vagyunk benne, hogy a leendő gazdi vágyik rá és képes lesz megfelelően gondját viselni – élete végéig. Lelkesedése, öröme nemcsak néhány napig tart, hanem örökké, még a nehezebb napokon is. Túl sok kutya végzi az utcán és a menhelyeken, egyre kétségbeejtőbb a hazai helyzet is, ezért gondoljuk át alaposan lehetőségeinket!

Egy kutya tartása, gondozása életre szóló felelősség!

Forrás: Hope for Paws


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , .

Írd meg véleményed!