Az utolsó pillanatban mentették meg az éhező kutyákat Békés megyében

Borzalmas állapotban találtak rá a négy kutyára az állatmentők. Szinte csonttá fogytak a hetek óta tartó éhezéstől.

Telefonon értesítették a Tótkomlósi Állatvédő Egyesületet négy kutyáról, akik hetek óta élhettek bezárva egy házba, élelem és víz nélkül. Gazdájuk októberben hunyt el, fia látta el a kutyákat, ám időközben elköltözött, így az ebek teljesen magukra maradtak, a szomszédok szerint őrjöngtek odabent. Az illető ígérete ellenére mégsem jelentkezett, így az állatvédők a rendőrséghez és a jegyzőhöz fordultak segítségért.

Hetekig éltek a házba bezárva a kutyák (Fotó: Tótkomlósi Állatvédő Egyesület)

Hetekig éltek a házba bezárva a kutyák (Fotó: Tótkomlósi Állatvédő Egyesület)

Hiába látogattak el a helyszínre, hogy segíthessenek az éhező, szomjazó kutyákon, senki sem volt, aki ajtót nyitna:

“Ma voltunk a négy bezárt kutyánál. Nem tudtunk bemenni, a rendőrség sem tehet semmit, mert van “gazdájuk”. Ő viszont eltűnt. A rendőrség keresi. Addig meg van kötve a kezünk.” – adtak hangot elkeseredettségüknek.

Napokkal később végül sikerült elérni a tulajdonost, aki átvette a kutyáknak vitt tápot, és beleegyezett abba is, hogy lemond róluk. Ekkor kezdődött a versenyfutás az idővel – a mentett állatok magas létszáma miatt egy talpalatnyi helyet sem tudtak már szorítani a négy kutyusnak, így állatbarátok segítségét kérték, akik ismét bebizonyították, hogy nem létezik lehetetlen, ha életek forognak kockán!

Hanna (Fotó: Tótkomlósi Állatvédő Egyesület)

Hanna (Fotó: Tótkomlósi Állatvédő Egyesület)

„Végre szemtől-szemben láthattuk őket, a gazdi kihozta egyesével a házból a rettegő kutyákat. A képek nem adják vissza, milyen borzalmas állapotban vannak. Mindenki csont és bőr, rettentően félnek, mert nem ismernek idegen embert, a csontjaik napfény és megfelelő élelem hiányában vékonyak, görbék.

Hanna van a legrosszabb állapotban. Visított félelmében, a feje (és meg ki tudja hol) tele van hegekkel, a többiek bántják. Kisebb termetűek, 35-40 cm magasak, borzalmasan soványak.

A legjobb lenne nekik egyenként egy befogadó családias környezetben: egy nagyon fontos dolog hiányzik a kutyusoknak: SZERETET.”

Ideiglenes befogadókhoz kerültek a kutyák (Fotó: Tótkomlósi Állatvédő Egyesület)

Ideiglenes befogadókhoz kerültek a kutyák (Fotó: Tótkomlósi Állatvédő Egyesület)

Az ország különböző pontjairól is jelentkeztek ideiglenes befogadásra, így január 12-én az összehangolt szervezést követően, 16 órányi megfeszített munka és 1000 levezetett km után mindnyájan biztonságban, új átmeneti otthonukban hajthatták álomra fejüket. A békés megyei Tótkomlósról Budapestre, Délegyházára, Badacsonyba és Nagyatádra kerültek a kis csapat tagjai.

“Igen is léteznek angyalok! Köszönjük szépen! Kikerültek a házból. Biztonságban vannak, de ezzel nincs vége a mentésnek! Most kezdődik! Orvosi kezelések, chip, oltások, ivartalanítás, amint megerősödtek egy kicsit. A lelkükről ne is beszéljünk!” – fogalmaztak az állatmentők közösségi oldalukon.

Hanna, Ottó, Paula és Emili mindent megkapnak gondozóiktól a teljes felépüléshez – a minőségi élelem mellett vitaminokra is szükségük van, hogy visszanyerhessék rég elvesztett erejüket. És megkapják azt a szeretetet is, melynek lángja talán már kihunyt szemükben, de lelkükben ott ég, s most újra feléled!

Ha segíteni szeretnéd Hanna, Ottó, Paula és Emili gyógyulását, itt megteheted: 

Tótkomlósi Állatvédő Egyesület
Közlemény: Hanna, Ottó, Paula és Emili
Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet
SZÁMLA SZÁM: 53300074-18567795

Devizás számla:
SWIFT :TAKBHUHB
IBAN: HU95 5330 0074 1856 7795 0000 0000

PayPal: totkomlosiallatvedok@gmail.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Jótékonyság, Kutyasorsok Címke: , .

Írd meg véleményed!