Befogadta a daganatos, öreg kutyát, hogy élete végét szeretetben tölthesse el

„Most már boldog kutyaként hagyhatja el a világot, hála annak az önzetlen embernek, aki úgy döntött, elkíséri élete utolsó nagy kalandjára.”

Pötyimaminak nem volt könnyű élete, fizikailag nagyon rossz állapotban, szinte csonttá fogyva érkezett meg februárban az atlantai menhelyre. Barna-fehér bundájának fénye megkopott, szemeiből végtelen szomorúság áradt. Idős kora miatt félő volt, hogy lesz-e rá érdeklődő, s az alapos állatorvosi vizsgálat sem szolgált jó hírekkel: a süket kutya gyógyíthatatlan rákkal küzdött.

A LifeLine Animal Project állatmentő szervezet munkatársainak komoly fejtörést okozott, mit tegyenek ebben a helyzetben, szerették volna megadni neki utolsó napjaira azt a gondoskodást, amit eddigi élete során nélkülöznie kellett.

„Hihetetlenül édes, szeretnivaló kutya! Igazán megérdemli, hogy megtapasztalhassa, milyen érzés az is, ha viszontszeretik.” – mondta el a szervezet szóvívője.

Az idő rövidsége miatt még elszántabban keresték a barátságos kutyus számára az ideális megoldást. Leírásában kiemelték, hogy a szervezet vállalja gyógyszerelésének és kezeléseinek költségét, csupán egy befogadóra van szükség, aki Pötyimami hátralévő napjait vidámsággal, élményekkel és sok-sok szeretettel tölti meg.

Álmuk csodával határos módon valóra vált, mikor a leendő önkénteseknek szóló program résztvevői között egy hölgy felfigyelt az idős kutyusra. A menhely munkatársa elmesélte történetét, beszámolt betegségéről is. Ahogy elhaladtak kennelje előtt, megmagyarázhatatlan érzés fogta el:

„Pötyimami kennelje volt az utolsó, mely előtt megálltunk. Megmentői tisztában voltak vele, hogy már nincs sok ideje hátra, kétségbeesetten szerették volna elhelyezni egy szeretetteljes környezetben. Azonnal magával ragadott a története, és tudtam, hogy emiatt kellett eljönnöm ide.” – mesélte Jessica Miller.

Az idős kutya nagyon boldog ideiglenes otthonában

Az idős kutya nagyon boldog ideiglenes otthonában

Éveken át elhanyagolták, hónapokat töltött a menhelyen, július 8-án végre hazatért. Az elmúlt hetekben rengeteg új élménnyel gazdagodott: a kocsikázásért például teljesen odavan, boldogan cipelgeti plüssjátékait, de a legjobban gondozója mellett szeret lenni, hihetetlenül hálás a törődésért. Ha tehetné, egyfolytában pusziban fürösztené megmentőjét! Az ételekben némileg válogatós, míg az egyik finomságtól prüszköl, addig a másiktól szó szerint bezsong, annyira ízlik neki.

Pötyimami kora és fizikai állapota miatt sajnos már nem tudják kezelni a rákot, ezért szteroidokat és gyulladáscsökkentőket kap az étrendkiegészítők, vitaminok mellé. Nem tudni, mennyi idő adatik meg neki, és ez elég nehez teher ideiglenes gazdija számára is. Előfordul, hogy maga alá kerül a gondolattól, milyen lesz majd elveszíteni e csupaszív kutyust, ilyenkor szorosan magához öleli, és hálát ad minden percért, mellyel megajándékozzák egymást.

Pötyimami nagy kedvence az autókázás

Pötyimami nagy kedvence az autókázás

Csodálatos dolog, amit tett, a menhely munkatársai örökké hálásak lesznek a jószívű hölgynek:

„Egyetlen ember is képes megváltoztatni egy kutya életét. Jessica megmentette Pötyimamit attól, hogy élete hátralévő részében egy kennelben, magányosan kelljen várnia a halált. Most már boldog kutyaként távozhat a világból.”

Forrás: thedodo.com
Fotók: Facebook/The Adventures of Grandma Dot


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
4
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , .

Írd meg véleményed!