Bűncselekmények áldozatainak segít az altatás elől mentett bájos kutya

Lily jelenlétében leomlanak a trauma okozta falak, az áldozatok könnyebben beszélnek mindarról, amit átéltek. 

Az 5 éves beagle-corgi keverék egy flordiai menhelyen várta, hogy felfigyeljenek rá. Ideje fogytán volt, a magas létszám miatt ő is felkerült az altatási listára. Bűbájos természetének köszönhetően azonban ő is bekerült abba a nyolchetes programba, ahol az egyik büntetés-végrehajtási intézmény lakói gazdikereső kutyákat képeznek ki.

Az alapvető engedelmességi gyakorlatokat követően a kutya jellemének legmegfelelőbb feladatkört választják ki számára, így válnak a négylábú tanoncok poszt-traumás stressz szindrómában szenvedő betegek megértő társaivá, terápiás kutyává vagy bűncselekmények áldozatainak segítőivé.

Lily, a terápiás kutya

Lily, a terápiás kutya

Lily kedvessége és vidám megjelenése tökéletes terápiás kutya-jelöltté tette. A tanfolyam sikeres teljesítése után felvették a rendőrség kötelékébe, ahol a fizikai vagy érzelmi bántalmazást elszenvedő gyermekek és felnőttek számára nyújt segítő mancsot.

Egészen lenyűgöző, mekkora változást hozott a kis beagle-corgi keverék jelenléte a nyomozások és a kihallgatások során. A korábbi esetekhez képest sokkal könnyebben nyílnak meg a gyermekek, hallgatás helyett bátrabban beszélnek az átélt traumáról, mert Lily mellett biztonságban érzik magukat. Ahogy besétál a szobába, vidámságot és nyugalmat sugárzó természete magával ragadja az áldozatokat, és az érzelmi megrázkódtatások mellett is felismerik, mennyire fontos beszélni arról, ami nyomasztja lelküket.

A beagle-corgi keverék jelenléte megnyugtatja a gyermekeket

A beagle-corgi keverék jelenléte megnyugtatja a gyermekeket

Forrás: Facebook/Marion County’s Sheriff Ofice


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , , .

Írd meg véleményed!