Dögkút mellé kötöttek ki egy német juhászkutyát Szabolcsban

Rázárták a rácsokat, hogy még véletlenül se tudjon elszökni… 

“A napokban egy fiatal, egykor szebb időket látott németjuhász kutyát kötöttek ki a dögkúthoz. Úgy, hogy leülni se tudjon, olyan szorosan kötötték a ronggyal ki és még dróttal rázárták a rácsot, hogy cseppnyi esélye se legyen a menekülésre. Fülét ették a legyek, csont és bőr a kutya, de egy hang nélkül tűrte a fájdalmait, a szenvedését nem mutatta mikor kiértünk. – olvashatjuk az Etyeki Állatvédő Egyesület Facebook-bejegyzésében.

Napok óta étlen-szomjan várt a németjuhász (Fotó: Facebook/Etyeki Állatvédő Egyesület)

Napok óta étlen-szomjan várt a németjuhász (Fotó: Facebook/Etyeki Állatvédő Egyesület)

“Napok óta étlen-szomjan, kiszolgáltatva várta a semmi közepén a jótevő angyalt, aki ismét esélyt adott Szabolcsban egy kutyának. Szélmalom harcot vív ő is, ahogy mindenki a magyar állatvédelemben, de nincs más választásunk. A jó hír, hogy hétvégén az etyeki menhely lakója lesz ez a sokat szenvedett kutya, akit Argosznak neveztünk el.”

Argos csak ivott és ivott (Fotó: Facebook/Etyeki Állatvédő Egyesület)

Argos csak ivott és ivott (Fotó: Facebook/Etyeki Állatvédő Egyesület)

Argos vasárnap érkezett meg a menhelyre, az állatmentők pedig minden tőlük telhetőt megadnak neki testi-lelki felépüléséhez. Első reggelén nagy meglepetést okozott gondozóinak, ugyanis kiderült, hogy imádja a vizet. Elfeledve minden nehézséget, teljesen felélénkült, mikor megnyitották a slagot, örömében vidám táncot járt. A csontsoványra fogyott kutya jelenleg hízókúrán van, sebeit kezelik és lelkét is ápolgatják.

“Egy nap eltelte után is nagy kedvencünk lett, jóindulatú, embeközpontú, fegyelmezett és tanulásra kész. Olyan gazdit álmodtunk meg számára, aki hűséges társat szeretne maga mellett tudni.”

A hétfő reggeli önfeledt pancsolást követően egy kiadós sétára indultak vele, melynek keretében felment a híres-neves etyeki dombra is. Tekintsétek meg a négylábú túlélő szívdöglesztő fotóit, ahogy a virágok közt pózol. 🙂


Argos mellett rengeteg kutya áll az Etyeki Állatvédő Egyesület gondozásában, ellátásukhoz anyagi, tárgyi adományokat is örömmel fogadnak:

“Nagy szükségünk van minden adományra, legyen az pénz, kutyatáp, gyógyszer, vagy akár csak az időtök, munkátok! Segíthetsz nekünk a megosztásokkal, ideiglenes befogadással, kutyusaink hirdetésével, vagy akár sétáltatásával is! S természetesen várunk Téged hogy a mi kutyusaink között találd meg szerető társad! Látogass ki Etyekre, és szeress bele valamelyik kis védencünkbe…”

Etyeki Állatvédő Egyesület
10402001-50526772-49741009 
K&H Bank
(IBAN): HU40 1040 2001 5052 6772 4974 1009
SWIFT: OKHBHUHB

www.facebook.com/Etyeki-Állatvédő-Egyesület-177045392351044/

www.etyekimenhely.hu


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Videók Címke: , , .

Írd meg véleményed!