Dr. Rex egy év után újra a rendelőben!

Rex, a német juhászkutya hosszú idő után visszatérhet a gyermekorvosi rendelőbe gazdája mellé – a gyerkőcök legnagyobb örömére! 

– Nagyon nehéz időszak volt, de megérte a küzdelem és a kitartás! – idézte fel az elmúlt egy évet Dr. Varga Károly gyermekorvos, Rex gazdája. Megpróbáltatásokkal teli történetüket mindnyájan nyomon követhettük, rengetegen izgultunk értük a kezdetektől fogva.

Rex ugyanis nap, mint nap elkísérte gyermekorvos gazdáját a kis budapesti rendelőbe, ahol fáradtságot nem ismerve csalt mosolyt a félénk kisbetegek arcára. Örömmel köszöntötte őket, türelemmel végigvárta a rendelési időt, ha úgy adódott félrevonult pihenni, de ha szükség volt nyugalmat árasztó jelenlétére, Rexre mindig lehetett számítani. Szinte otthon érezte magát a rendelőben, a gyermekek között.

A gyerekek nagyon szeretik Rexet (Fotó: Dr. Rex/Facebook)

A gyerekek nagyon szeretik Rexet (Fotó: Dr. Rex/Facebook)

Rex a gyerekek kedvence volt – és akkor jött a feljelentés. Az elsőfokú ítélet alapján a rendelőben maradhatott, hiszen nem jelent zoonozis (állatról-emberre terjedő betegség) veszélyt a gyermekekre. Ezt követően fordult a kocka: Rexet végérvényesen kitiltották a rendelőből, mivel az előírások szerint kizárólag terápiás, vakvezető és segítőkutyák tehetik be oda a lábukat.

Dr. Varga Károly azonban nem adta fel. Elindultak a segítőkutya vizsga felé vezető úton, bármennyi időbe, erőfeszítésbe kerüljön is. A kutyabarathelyek.hu is figyelemmel kísérte az „orvos páros” felkészülését, és velük együtt mi is hatalmas örömmel fogadtuk a hírt: Rex sikeresen letette a vizsgát! Hivatalosan is személyi segítőkutya lett, igazolványa birtokában hamarosan visszatérhet gazdája mellé a rendelőbe! Jelenlétével újra megörvendeztetheti a kis pácienseket, akik a négylábú társaságában nyugodtabban viselkednek, hiszen tudják: a vizsgálat végén búcsúzóul megsimogathatják “Rexidokit”.

Rex, a személyi segítő kutya a helyben maradást is profin tudja (Fotó: Dr. Rex/Facebook)

Rex, a személyi segítő kutya a helyben maradást is profin tudja (Fotó: Dr. Rex/Facebook)

A feladat, melyet vállaltak, nem volt könnyű, ám mindketten szépen vették az akadályokat. A segítőkutyákat ugyanis rendszerint kölyökkorban választják ki az adott szerepre (személyi segítő, mozgássérült segítő, vakvezető, stb.) Kicsi koruktól kezdve célzottan képzik őket, hogy a gondos felkészítést követően letett vizsga birtokában gazdájuk segítségére legyenek a mindennapokban.

Velük ellentétben Rexnek már felnőttként kellett szembenéznie a kihívással. Az engedelmesség, a fegyelem és a gazdája iránti elkötelezettsége, szeretete azonban mindent felülírt nála, a vizsgafeladatokban remekelt és “kiválóan megfelelt” értékeléssel zárta a napot.

Szabadnapos Rex (Fotó: Dr. Rex/Facebook)

Szabadnapos Rex (Fotó: Dr. Rex/Facebook)

– Elképesztően sok és nehéz munka volt. De abszolút megérte. – mondta boldogan Károly. – Tulajdonképpen inkább én tanultam tőle, mint fordítva. Figyelmet és kitartást leginkább.

Károly és Rex tovább folytatják a munkát: tavasztól országszerte találkozhatunk velük rendezvényeken, valamint egy saját egyesület létrehozásán is dolgoznak, mellyel ebeknek és gyermekeknek szeretnének segítők kezet nyújtani a jövőben.

Kövessétek Dr. Rex mindennapjait Facebook-oldalán! 

Gratulálunk!!! 🙂

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is! Kövess minket Facebookon és Instagramon is további érdekességekért! Köszönjük! ????

Like
1
Kategória: Közérdekű.

Írd meg véleményed!