Duncan, a sérült boxer két lábon is pörög!

Duncan története sokak számára tanulságként szolgálhat – hittel és segítő gondoskodással minden akadály legyőzhető! 

A kis boxer eldeformálódott hátsó lábakkal jött a világra. A vizsgálatok során megállapították, hogy a rendellenesség a gerincét is érinti, így amellett, hogy soha nem lesz képes hátsó lábait használni, idővel állandó fájdalmakat és kellemetlenségeket okoznának neki a felesleges végtagok. Orvosai az amputáció mellett döntöttek, amikor a kölyök eléggé megerősödött a komoly műtéthez. A jókedvű boxert azonban fogyatékossága sem akadályozza meg abban, hogy társaihoz hasonló életet éljen: hihetetlenül aktív, játékos kutya, aki minden egyes pillanatból a maximumot hozza ki. 🙂

Pici korában megtanult két mellső lábán járni, így egy órával a műtét után már önállóan sétált. Láthatóan sokkal könnyebbnek érezte magát a plusz súlyok eltávolítását követően. Három kerekes kocsit is készítettek számára, de egyikben sem érezte jól magát, és a műlábak viselése sem volt megoldás a boxer esetében, mert nem lehet hozzárögzíteni azokat testéhez. Gondozói folyamatosan figyelik állapotát, szerencsére egyelőre nincsenek fájdalmai. Imádja az újdonságokat, minden kalandban aktívan részt vesz!

A kétlábú boxer minden kalandban benne van

A kétlábú boxer minden kalandban benne van

Pehelysúlya ellenére is megterheli ízületeit a mozgás és a folyamatos egyensúlyozás. A terhelt vállait naponta lézerterápiával és masszázzsal kiegészített fizioterápiával kezelik. Speciális diétát kell tartania anyagcserezavara miatt, s mivel testének hátsó részét nem használja, hiányzanak róla az izmok, ezért tűnhet annyira soványnak. Duncan egyébként igazi túlélő hírében áll: szívbetegsége miatt szíve két alkalommal is leállt, de ő mindkétszer visszatért a halálból, ami azért is kivételes, mert a kutyáknak mindössze 3%-a éleszthető újra ily módon.

Mindenki rajong a kétlábú boxerért

Mindenki rajong a kétlábú boxerért

Duncan a Panda Paws Rescue örökös tagja. Mivel különleges ellátást igényel és nem tudni, mennyi idő adatott még meg neki a földön,  az állatvédő szervezet döntésének megfelelően élete végéig gondoskodik róla, ahogy több sérült társáról is. Bármerre is jár, a kétlábú boxer mindenki szívébe belopja magát. Rengeteg szeretet veszi körül, ő pedig vidámsággal, reménnyel és végtelen hitével hálálja meg a törődést. Lelkesedésének és töretlen életkedvének hála minden akadályt legyőz – mi is tanulhatnánk tőle!

A sérült boxer is imád játszani (3djuegos.com)

A sérült boxer is imád játszani (Fotó: 3djuegos.com)

Forrás: duncanlouwho.com, instagram.com/duncanlouwho


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Videók Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!