Egészségesebb a kutyás család gyermeke

Egy 2015-ös amerikai kutatás szerint sokkal egészségesebbek azok a gyerekek, akiknek kutyája van. Az okaira is rámutattak.

Amerikában nagy problémát jelent már a gyerekeknél is az elhízás, és az ebből adódó betegségek gyakorisága. A megoldás erre a prevenció, azaz a megelőzés. De milyen módon lehet ez a leghatékonyabb?

Legyen kutya a családban!

Az indok pedig pofonegyszerű: a kutya sétáltatása és a vele való játék során a gyerekek sokkal többet mozognak, mint egyébként. A kutyák eme “aktivizáló” hatását korábban angol és ausztrál kutatások is alátámasztották: a kutyatulajdonos gyerekek testtömeg indexe sokkal alacsonyabb, mint a nem kutyás társaiké.

Egy négylábú kedvenc a mentális egészség terén is jelentős befolyással bír: bizonyítottan csökkentik a stresszt, könnyebb kapcsolatteremtést és kommunikációt tesznek lehetővé. Fejlesztik a gyerekek érzelmi intelligenciáját, önbizalmát. Nem véletlen az sem, hogy a kutyák  nagy szerepet kapnak az állatasszisztált terápia terén: enyhítik a szorongást, a szeparációs szorongást.

Számtalan érv áll még amellett, hogy a gyerkőc kutya mellett nőjön fel. Az eb jelenléte erősíti az immunrendszert, csökkenti az asztma kialakulásának esélyét. A kutya és a gyerek közötti kiegyensúlyozott kapcsolat kialakulásához természetesen meg kell tanítani pár alapszabályt mindkét félnek. Ha mindketten megfelelően  viselkednek és kölcsönösen tisztelik egymást, olyan bizalmas barátság alakulhat ki, mely elválaszthatatlanná erősödhet. 🙂

Forrás: kutyabarathelyek.hu


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Hasznos, Hírek Címke: , , .

Írd meg véleményed!