Egy éves lett a szívbeteg kutya, akinek csak fél évet jósoltak

A kis németjuhász története gyönyörűen példázza, mi mindenre képes a szeretet gyógyító ereje. 

Honey súlyos szívrendellenességgel jött világra, állatorvosai úgy becsülték, csupán hat hónapig fog élni. Fejlődésben messze elmaradt testvére mellett, ám élni akarása és jókedve kivétel nélkül mindenkit magával ragadott, aki megismerkedett vele. Egy nap rámosolygott a szerencse, mikor komoly látogatója akadt.

Honey, a szívbeteg németjuhász kölyökkorában

Honey, a szívbeteg németjuhász kölyökkorában

Erica Mahnken eleinte elhessegette a örökbefogadás gondolatát, ám rövidesen olyannyira szívébe zárta a beteg kiskutyát, hogy tudta, nélküle nem mehet haza. Az állatorvosok elmagyarázták neki, hogy a kutya szívébe vezető aorta beszűkül. Ez ahhoz hasonlítható, mintha a locsolócső végét befognánk a hüvelykujjunkkal. A felhalmozódó nyomás fokozatosan teszi működésképtelenné a szívet.

Ám a hölgyet sokkal jobban elszomorította a gondolat, hogy Honeynak otthona fogságában kell eltöltenie mindennapjait…

Honey kutyabarátai körében pihen

Honey kutyabarátai körében pihen

„Rossz érzés volt arra gondolni, hogy így élje le az életét, ezért magamhoz vettem, és egyszerűen hagytam, hogy élje a kölykök gondtalan életét.”

Újdonsült gazdija összeállított egy bakancslistát a kis németjuhász számára, hogy minél több élménnyel ajándékozhassa meg az elkövetkező hónapokban. Honey felfedezte a játszóteret, önfeledten szaladgált a tengerparton, részt vett a New York-i Rendőrség kutyás osztagának egy napján és a Mikulást is meglátogatta.

A kis németjuhász a New York-i Rendőrség kiképzésén

A kis németjuhász a New York-i Rendőrség kiképzésén

Telt-múlt az idő, Honey féléves lett, állapota pedig csodával határos módon javulást mutatott. Mi több, idén májusban első születésnapját is megünnepelhették. Finom kutyatortával és sok-sok játékkal várták egy vidám party kíséretében:

A szülinapos németjuhász

A szülinapos németjuhász

Hosszú még a bakancslista, terveik szerint a segítőkutya képzésbe is belevágnának, hogy vizsgázott kutyaként felvidíthassák a Honey-hoz hasonló állapottal küzdő gyermekeket a kórházban. Nem tudni, mennyi idő adatik még meg neki, de minden pillanatból igyekeznek kihozni a legtöbbet, története pedig talán másokat is ösztönöz majd a beteg, sérült kutyusok örökbefogadására:

„Azt mondták nekem, hogy elment a maradék eszem is. Darabokra fog törni a szívem, de mégis annyira jó érzés! Ne toljatok el magatoktól egy kutyát pusztán azért, mert valamilyen betegséggel küzd. Ha én így cselekedtem volna, Honey talán már nem is lenne életben.”

Honey felcseperedett

Honey felcseperedett

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Fotók: Instagram/SweetLifeof_Honey


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , , , , , , , , , .

Írd meg véleményed!