Egyedülálló kezdeményezés az idős menhelyes kutyákért: “Ezüst Mancsok”

Pécsi állatbarátok elkötelezett csapata segíti a hosszú ideje menhelyen élő őszülő gazdikeresőket. Vallják, hogy “az idős kutyáknak is megjár ugyanaz a gondoskodás, mint fiatal társaiknak.” Ismerjétek meg az Ezüst Mancsok projektet!

– Meséljetek kicsit magatokról! Kik vagytok?
– Öt állatbarát vagyunk, akik szerettek volna segíteni a Misina Természet-és Állatvédő Egyesület menhelyén élő idős kutyáknak, akik hosszú ideje várják, hogy egyszer valaki őket válassza.
Eltérő területen dolgozunk, mindenki hozzáteszi a magáét az Ezüst Mancsok oldalhoz, emellett vannak segítőink: egy fotós hölgy, aki minden alkalommal ingyen áll a rendelkezésünkre és egy designer fiú, aki sok plakátot készít nekünk. Itt is szeretnénk megköszönni az önzetlen munkájukat!

Ametiszt, a csinos kutyahölgy mosolyának sem lehet ellenállni

Ametiszt, a csinos kutyahölgy mosolyának sem lehet ellenállni

– Mi hívta életre az Ezüst Mancsokat?
– Ötünknek összesen 13 kutyája van, mindegyikük mentett, így újabb kutyát örökbe fogadni nincs lehetőségünk, de mégis akartunk valahogy segíteni és ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy hívjuk fel a figyelmet egy facebook oldal segítségével az idős kutyákra, hogy ők is gazdára találhassanak.

– Hány gazdikeresőt hirdettek?
– Ez folyamatosan változik, a gazdára váró ebek száma sajnos általában egyre csak nő, mert mindig kerülnek be új kutyák, akik már az Ezüst Mancsok közé tartoznak. De szerencsére vannak, akik családra találtak már az oldal elindulása óta.

Ezüst Mancsok - Mirjam és Hab már gazdisodtak

Ezüst Mancsok – Mirjam és Hab már gazdisodtak

– Hol lehet megismerkedni a kutyusokkal?
– Mi az oldal segítségével csak hirdetjük a kutyákat, hogy nagyobb eséllyel találjanak gazdára, alapvetően a pécsi Misina Természet-és Állatvédő Egyesület menhelyén lehet őket meglátogatni, és az egyesület szabályai alapján lehet őket örökbe fogadni.

– Van olyan kutyus, akinek kiemelten kezelitek a helyzetét?
– Vannak olyan kutyák, akik jobban a szívünkhöz nőttek, de alapvetően szeretnénk, ha mindnyájan családban tölthetnék nyugdíjas éveiket. Arra bíztatunk mindenkit, hogy ne féljenek egy idősebb kutyát örökbe fogadni, hiszen ezek a kutyák mind életerősek, sok boldog gazdis év áll előttük egy szerető, gondoskodó családban, ők már nyugodtabbak, van közöttük olyan, akit biztos, hogy tanítottak is hiszen parancsszavakra szépen dolgozik.

Ezüst Mancsok - Jankó gazdira vár

Ezüst Mancsok – Jankó gazdira vár

– Milyen módon lehet támogatni a projektet?
Fut most egy akciónk, amelyben azt tűztük ki célul, hogy ha az oldal eléri a 600 lájkot, kisorsolunk egy karkötőt. Ennek az a célja, hogy minél többen tudjanak a kutyákról, hiszen így nagyobb eséllyel találnak gazdára. Nekünk a legnagyobb segítség, ha beszélnek az oldalról, és sokan látják a gazdikereső kutyákat. Aki adományokkal szeretné segíteni védenceinket, forduljon a menhely dolgozóihoz. Az Ezüst Mancsok csapatának munkáját kommunikációval tudják segíteni, hogy a kutyák híre eljusson a potenciális gazdijelöltekhez.

Báró, a fehér mellényes fekete szépség

Báró, a fehér mellényes fekete szépség

– Aki szeretne örökbefogadni, hogyan veheti fel Veletek a kapcsolatot?
– Mi az örökbefogadásban nem tudunk segíteni, a kutyák felől a Misina Természet-és Állatvédő Egyesület elérhetőségein lehet érdeklődni. Az oldalon folyamatosan várjuk a sétáltatós képeket a menhelyre látogatóktól és a jellemzéseket védenceinkről, hogy minél több információ legyen róluk fent az oldalon. A következő fotózást meghirdetjük az oldalon, így több Ezüst Mancs is sétálhat egyet. Részletekkel később jövünk, így továbbra is érdemes lesz figyelni az oldalt.

További információ: Ezüst Mancsok – www.facebook.com/ezustmancsok/

Nézz körül honlapunkon a Fogadj örökbe idős kutyát! menüpont alatt is!

Forrás: KutyaSzeretet.hu


* FacebookInstagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Ezüst Mancsok, Hírek, Interjúk, Örökbefogadás Címke: , , , , .

Írd meg véleményed!