Elvezette pici kölykeihez megmentőit a törött lábú mamakutya

A sérült agár három kilométeren át vezette segítőit, hogy megmenthessék 10 kicsinyét. Megható történet egy édesanya szeretetéről, mely a világon mindennél erősebb!

A sovány agár egy dél-spanyolországi piac közelében lézengett, mikor a 49 éves pszichológus, Lianne Powell felfigyelt rá. Láthatóan fájdalmas sérülése miatt úgy döntött, megmutatja a kutyát állatorvos ismerősének. A vizsgálat során kiderült, jobb mellső lába eltört, ám ennél is komolyabb aggodalomra adott okot, hogy emlőiből tej csepegett. Úgy tippeltek, 5-7 nappal korábban hozhatta világra kölykeit.

“A lába el volt törve, vérzett és láttam, hogy teje is van, így arra gondoltam, vajon hol lehetnek a kölykei?” – mesélte Ellen Sobry, a Clinivet Turre állatklinika állatorvosa a Daily Mailnek. “Rátettünk egy nyakörvet és egy hosszú pórázt, majd visszavittük a piacra. Ezután követni kezdtük, ő pedig 3 kilométeren át vezetett minket. Tudta, hova megy. Egyenesen a kicsinyeihez tartott.”

“Alig hittem a szememnek, mikor megláttam őket! Az a kutya nem ismert minket, egy óra sem telt azóta, hogy találkoztunk, ezért is hihetetlen számomra, hogy úgy döntött, megajándékoz minket a bizalmával, és megmutatja nekünk kicsinyeit.

Ellen és Lianne filmre vették, ahogy az agár elvezette őket egy magányosan álló autóroncshoz. Nyitott ajtaján át beugrott az ülésre, segítői pedig ekkor lettek figyelmesek a hátsó ülésen kuporgó 10 picire.

“Döntenünk kellett. Ha életben vannak még a kicsik, valószínűleg az éhhalál várt volna rájuk, ha nem találjuk meg őket. De ehhez szükségünk volt a mamakutya segítségére, bár nem tudtuk, hogy képes lesz-e megbízni bennünk.”

“Hol sántikálva, hol sietve húzott minket maga után, kis utcákon, autóutakon, mezőn át. Egy idő után azt hittük, eltévedt, nem találja az utat vissza, de 3 km után egy sáros földúton egy sűrű sövény alatt bebújt egy elhagyatott ház udvarára. Ott állt az autó, s benne a 10 szépséges apróság. Mondanom sem kell, hogy ekkor már záporoztak a könnyeink. Örömünkben, megkönnyebbülésünkben és meghatódottságunkban egyszerre sírtunk. Amilyen állapotban Vera volt, a törött lábbal, soványan, éhezve, mégis gondoskodott kicsinyeiről. Csodálatos!”

Három kilométeren át vezette a mamakutya megmentőit, mire elértek kölykeihez

Három kilométeren át vezette a mamakutya megmentőit, mire elértek kölykeihez

Dél-Spanyolországban rengeteg kóbor agár él az utcákon. A galgo néven ismert kutyák mind-mind a tömeges szaporítás áldozatai, melynek célja a legkiválóbb vadászebek megalkotása. Télen különösen sok galgot dobnak az utcára, mivel a tulajdonosok nem hajlandóak több pénzt költeni rájuk, inkább “friss” vadászkutyákat vásárolnak a következő idény kezdetére.

“Nap, mint nap egyre több galgot látni az utcán. Véget ért a vadászidény, már nincs rájuk szükség, és ha lelassulnak, egyszerűen kidobják őket.” 

Az egyik kölyök (Fotó: facebook/Clinivet Turre)

Az egyik kölyök (Fotó: facebook/Clinivet Turre)

A hős mamakutya jelenleg a Clinivet Turre állatorvosi klinikán lábadozik. A felcseperedő kölyköknek a dél-spanyolországi Murcia székhelyű Ibizan Hound Rescue (Ibizai Kopó Mentés) szervezettel együttműködésben keresnek majd szerető, gondos gazdikat. Vezetői, a brit Diane és Brian Hughes segítségével évente számos árva galgo és kopó talál végleges otthonra.

“Vera és kölykei nagyon jól vannak, szépek és egészségesek. A lábtörés friss sérülés volt, bár nem tudjuk, mi történhetett vele. Talán egy autó ütötte el, de egyéb sérülései nincsenek, így az is lehet, hogy valaki belerúgott egyet. Nagyon szépen gyógyul, most már nincs más feladata, minthogy kölykeivel foglalkozzon, táplálja őket és nagyokat aludjanak együtt. Egy kicsit még félénk, de már kevésbé riadt.”

Egy anya szeretete mindennél erősebb - Vera, az agár és kicsinyei az állatklinikán (Fotó: facebook/Clinivet Turre)

Egy anya szeretete mindennél erősebb – Vera, az agár és kicsinyei az állatklinikán (Fotó: facebook/Clinivet Turre)

Vera és kicsinyeinek története minket is mélyen megérintett, hiszen nincs erősebb kötelék annál, mely anyát és gyermekét fűzi össze. Szívből drukkolunk nekik, hogy amikor készen állnak rá, értük is megérkezzenek az álomgazdik! 🙂

Forrás: dailymail.co.uk, facebook.com/clinivetturre.clinicaveterinaria/,


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
1
Kategória: Állatvédelem, Érdekes, Hírek Címke: , , , , .

Írd meg véleményed!