Fizioterápiával gyógyult meg a lebénult kutya

A kezeléseknek köszönhetően újra önállóan jár az idős kutyus!

Dillon, a 11 éves labrador 2015. decemberében komplikált gerincműtéten esett át. 2016. februárjában kezdődött meg kezelése az angliai Yorkshire Vet Physio állatgyógyászati központban.

Képtelen volt önállóan megállni a lábán, gazdái egy speciális hordozó hámban tartották. A nap nagy részében oldalán feküdt, mivel egyáltalán nem tudta mozgatni egyik lábát sem. A beavatkozás óta eltelt idő hossza miatt állatorvosai nem sok esélyt láttak a gyógyulásra, ám gazdái kitartóan ápolták a 40 kg-os kutyát. Etették, itatták, tisztán tartották, emelgették 6 héten át. Minden lehetséges utat végigjártak a másfél hónap során, mígnem rátaláltak a fizioterápiás központra.

A kutya-fizioterapeuták intenzív rehabilitációs programot állítottak össze számára, hidroterápiával kiegészítve. Dillon otthon is folytatta a gyakorlatokat elkötelezett gazdái segítségével. Még kora hajnalban és késő éjjel is átmozgatták, az előírásoknak megfelelően – tudták, ez az egyetlen mód, hogy szeretett kedvencük idővel újra lábra állhasson.

Kitartásuk meghozta gyümölcsét: Dillon megtette az első lépéseket, majd 8 héttel a kezelés kezdetét követően besétált a rendelőbe gazdája oldalán! 🙂

Csodálatos érzés megélni egy súlyosan beteg kutyus gyógyulását!

Forrás: Yorkshire Vet Physio


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Egészség, Hírek, Videók Címke: , , , .

Írd meg véleményed!