7 szuper érv amellett, hogy kutyáddal aludj

Te is szereted, ha kedvenced melletted hajtja álomra a fejét? Vagy jobbnak találod, ha a saját fekhelyén alszik? Számtalan érv szól mindkét lehetőség mellett, hoztunk hát néhány nyomós indokot, mely segíthet eldönteni, melyiket is válaszd. 

Vannak, akik úgy vélik, a kutyának semmi keresnivalója sincs a gazdi ágyában, mert koszos, és akár el is kaphatunk tőle valamit. Valóban így lenne? Egy rendszeresen féreghajtott, megfelelően tisztántartott kutya esetében kicsi a fertőzés esélye, ám annál több előnnyel járhat, ha kedvencünket beengedjük magunk mellé az ágyba – nemcsak a gazdira nézve, hanem az eb számára is. Mi pedig annyira szeretjük őket, hogy bármit megtennénk azért, hogy ők is jól érezzék magukat. Ugye?

1.  Kellemes érzést kelt 

Kedvencünk meleg teste, ritmikus légzése, közelsége önmagában is lazító, relaxáló hatással van ránk. Mellette mélyebben alszunk, és szebbeket álmodhatunk.

Alvás kutyával - íme hét nyomós érv (kingkurtissmith.com)

Alvás kutyával – íme hét nyomós érv (kingkurtissmith.com)

2. Segíthet az álmatlanság leküzdésében

A kutya megnyugtató jelenléte csökkenti stressz-szintünket és a biztonság érzetét kelti bennünk. Távol tartja mindazokat a gondokat, amelyek miatt álmatlanul forgolódhatnánk az éjszaka közepén. Nekik köszönhetően altatóra sem lesz szükség.

3. Az összebújás oldja a feszültséget

Köztudott, hogy a kutya közelsége csökkenti a szorongást, jókedvük ragadós, barátságos viselkedésük, szeretetteljes tekintetük örömmel tölt el minket. Növeli önbizalmunkat, ezáltal könnyebben vesszük a mindennapos akadályokat, és éjjel is nyugodtabban alszunk.

4. A legjobb ágymelegítők

A kutya testéből sugárzó természetes melegség “kiskályhaként” funkcionálhat számunkra, könnyen átmelegíti fázós végtagjainkat a hűvös téli éjszakákon. Valljuk be, odavagyunk az érzésért, ahogy kedvenceink szorosan összegömbölyödnek lábunknál vagy hasunknál, hátunknál. 🙂

A kutya a legjobb természetes ágymelegítő (goldenretrieverrescueofsouthernmaryland.org)

A kutya a legjobb természetes ágymelegítő (goldenretrieverrescueofsouthernmaryland.org)

5. Segíthet a depresszió leküzdésében

Mindannyian átesünk nehezebb időszakokon életünk során. A kutyánk által nyújtott feltétlen szeretet azonban képes kirángatni minket abból a mélységből, ahonnan csak a pislákoló fénysugarakat látjuk, vagy azokat sem vesszük észre. Szeretetüket kérdések és elvárások nélkül osztják meg velünk, ez pedig óriási csodát tehet a legreménytelenebbnek tűnő helyzetekben is.

6. Biztonságban érezzük magunkat mellette

A tudat, hogy egy szuperhallással és éles figyelemmel ellátott élőlény őrzi álmunkat, hihetetlen erővel bír. Ha eddig egyedül aludtál, és többször felriadtál az éjszaka folyamán a tudat alatt érzékelt neszekre, valósnak hitt veszélyekre, engedd be magad mellé a kutyád. Ő vigyázni fog rád, segít, hogy reggel kipihentebben ébredhess.

7. Kutyád is imádni fogja!

Semmi sincs a világon, amit kutyád jobban szeretne nálad. Ha hagyod, hogy éjjel is melletted lehessen, az elalvás előtti szeretgetés, “jóéjt-kívánás” után ő is boldogan hajtja majd álomra fejét. Nemcsak az ő közelsége van rád jótékony, nyugtató hatással, hanem ez oda-vissza működik: kedvenced is nyugodtabban alszik, ha érzi, hogy ott vagy számára.

Basenji (mattressis.com)

Basenji (mattressis.com)

Ha eddig is kutyáddal aludtál, ezután se hagyj fel e jó szokásoddal, ha viszont ódzkodtál attól, hogy kipróbáld, itt az alkalom! Ha mindketten kényelmesen elfértek az ágyon, minden bizonnyal jobban alszotok majd, és tudjuk, hogy a pihentető alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy a napunk is jobban induljon!

Forrás: littlethings.com


* FacebookInstagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , .

Írd meg véleményed!