Hetek óta őrizte elhunyt gazdáját Zsazsa, a hűséges kutya

Nem tágított gazdája mellől, kritikus állapotban találtak rá.

“Tragédiák napja volt.” – kezdik beszámolójukat az Állat és Természetvédelmi Járőrszolgálat Újpest önkéntesei közösségi oldalukon. A rendőrség kérte segítségüket egy elárvult eb elhelyezésében, akinek gazdája feltehetően három héttel ezelőtt elhunyt.

A hűséges kiskutya a végletekig ragaszkodott szeretett gazdájához, hiszen senkije sem maradt a világon: “Zsazsa még ekkor sem tágított a gazditól, és bújt a több hete halott gazdihoz.”

Az állatmentők azonnal kutyakozmetikushoz indultak vele, az erőteljes szag és a fertőzésveszély miatt elsődleges volt a higiénikus fürdetés. Ezután az állatorvoshoz vették az irányt, ahol kiszáradásra infúziót kapott, és megkezdték kezelését is. “A szeme az emberi maradványoktól gyulladt be teljesen.” – olvashatjuk a járőrszolgálat bejegyzésében.

Zsazsa kutyus az állatorvosnál

Zsazsa kutyus az állatorvosnál

Elképzelhetetlen, mit élhetett meg lelkileg ez a pici kutya gazdája halálát követően. Szorosan hozzábújt, és csak várt és várt. Várta, hogy újra megérintse, magához ölelje… Nem törődve éhséggel, szomjúsággal, mellette maradt. Élni akarása azonban megkérdőjelezhetetlen: örömmel elfogadta az ételt, jóízűen ivott és hálája jeléül csóválással köszönte meg a gondoskodást. Gyógyulást és gondos gazdit kívánunk neked, kicsi Zsazsa!

Forrás: Állat és Természetvédelmi Járőrszolgálat Újpest


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
2
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Videók Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!