Inspiráló történet egy kiskutyáról, aki egy picit más, mint társai

Kacska lábakon tipeg, mosolya egészen egyedi, ám új családja úgy szereti, ahogy van!

Elég egy percet töltenünk e különleges kiskutya társaságában és máris két leckével gazdagodtunk: könnyen túlértékeljük azt, mit is jelent normálisnak lenni és az élet sokkal érdekesebb lehet, ha nem aggódunk azon, hogy megfeleljünk másoknak.

A két éves négylábú, Cletus első ránézésre eltér az átlagtól, megjelenése semmihez sem fogható. De ha bekukkantunk a felszín alá, megpillanthatunk valami mást is: megtörhetetlen lelkét és a soha ki nem merülő életszeretetét! Ő nem foglalkozik azzal, hogy más, nem érdeklik fogyatékosságai. Végtére is komoly elfoglaltságot jelent számára az, hogy eleget tegyen hírnevének: barátkozzon, sétáljon, divatozzon és cuki módon cipelgesse játékait.

Csinos pulcsikat hord a sérült kiskutya (instagram.com/cletusspuckler_spucklercletus/)

Csinos pulcsikat hord a sérült kiskutya (instagram.com/cletusspuckler_spucklercletus/)

Senki sem tudja bizonyosan, hogyan került az apró kutya Los Angeles utcáira. Szinte felfoghatatlan, hogyan is volt képes életben maradni akárcsak egy napig is, mielőtt megtalálója bevitte a helyi állatvédő szervezethez. – A hozzá hasonló állapotban lévő kutyusok valószínűleg nem sokáig bírnák a város utcáin. – mondta el a TheDodo magazinnak Angela Rovetto, a Best Friends Animal Society adminisztratív koordinátora.

Számos kérdés felmerült a furcsa négylábú kapcsán. Volt, aki megrökönyödve azt kérdezte: „Mi ez az izé?” Cletus többnyire ezt a hatást váltotta ki az emberekből. Felső állkapcsa abnormális mértékben nyúlik túl az alsón, fogai össze-vissza állnak, és az orrocskája sem pont ott van, ahol egy kutyánál várnánk.

Cletus, a különleges kiskutya (thedodo.com)

Cletus, a különleges kiskutya (thedodo.com)

Ám ez a szokatlan kis csomag más meglepetésekkel is szolgált. Cletus ízületeiben a csontok már születésekor összecsúszhattak, egybeforrtak, ami mozgásában jelentősen korlátozza, rövidesen pedig egy légzőszervi fertőzést is elkapott. A kezeléseknek és odaadó gondoskodásnak hála azonban lassacskán gyarapodni kezdett, felszedett egy kis súlyt. A testmozgás hatására izmai is megerősödtek, tevére hajazó púpos kis háta is elkezdett kiegyenesedni, ahogy egyre aktívabb lett.

Egy imádnivaló kis tünemény, akit hibái tesznek tökéletessé, hiszen ő nem tudja, hogy milyen a szó szoros értelmében véve egészségesnek lenni, egyedül enni, szabadon mozogni, ágyra felugrálni, pajtásokkal birkózni. Az ő kicsi világa így teljes egész, fogyatékosságaival együtt, melyek azonban egy pillanatig sem korlátozzák abban, hogy a szívében rejlő tengernyi szeretetből mindenkinek adjon, akivel csak találkozik.

És még divatos is! Gondozói eleinte azért húztak rá kötött pulóvert, hogy az emberek figyelmét kacska testéről kedves jellemére irányítsák. Így más szemmel néztek rá, és rajta is látszott, mennyire tetszik neki az ötlet! Magabiztosabb lett, s talán érezte magáról, milyen kis csinos. Egyszerűen kivirult! Jókedvében folyamatosan csóválja farkincáját, kölykös jellemének pedig lehetetlen ellenállni.

Alig néhány hét elteltével megérkezett érte az álomcsalád. Mark Enrietto és kedvese, Summer Esslinger előítéletek és elvárások nélkül indultak hozzá látogatóba. Megismerkedésük is teljesen természetesen zajlott, mintha mindig is ismerték volna egymást.

Cletus, a sérült kiskutya új gazdái ölében (thedodo.com)

Cletus, a sérült kiskutya új gazdái ölében (thedodo.com)

– Annyira aranyos volt, ahogy Mark bejött. Leült a földre, Cletus rátette kis kacska mancsait, és felmászott az ölébe. Összegömbölyödött, és úgy maradt. Míg mi az örökbefogadás részleteit beszéltük át, ő nyugodtan pihent leendő gazdája ölében, biztonságban. – idézte fel az állatmentő a találkozás megható pillanatait. A kicsi, sántikálva tipegő kutya, akinek furcsa kinézete egyeseknek visszataszító lehet, végleges otthonra talált, ahol gazdái mindennap rengeteg szeretettel halmozzák el őt.

Bár egy picivel több figyelmet igényel kutyatársainál, de szokatlan külseje nem jelenti azt, hogy Cletus szenved. Napról-napra bátrabb, lábacskái is erősödnek a mozgásnak hála, néha még a szaladgálással, esetlen ugrándozással is megpróbálkozik. Szeretetteljes, boldog kutyus, aki örömmel vesz részt a mindennapi tevékenységekben. Odáig vagyunk érte! 🙂

Látogassatok el Instagram-oldalára cuki képekért!

Cukiság (instagram.com/cletusspuckler_spucklercletus/)

Cukiság (instagram.com/cletusspuckler_spucklercletus/)

Cletus, a sérült kutya új otthonában (thedodo.com)

Cletus, a sérült kutya új otthonában (thedodo.com)

Forrás: bestfriends.org, thedodo.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
5
Kategória: Érdekes, Hírek, Videók Címke: , , , , , , , .

Írd meg véleményed!