Kedvenc játékaival alszik a terápiás kutya – minden este másik hálótársat választ

Mojito, a 3 éves golden retriever odavan játékaiért. Minden este becipeli valamelyiket ágyikójába, ám hangulatához illően más-más plüssöt választ a széles felhozatalból. 

A lefekvés előtti rutin részét képezi, hogy körbeszaglássza otthonát az aktuális kiszemeltet keresve. Átkutatja az egész házat, kiborogatja a játékdobozait, míg meg nem találja azt, amelyikkel a legszebbeket fogja álmodni. A plüssöt aztán addig tartja maga mellett, amíg neki tetszik, hiába is tennék vissza a helyére gazdái, ő újra felcipeli magával az emeleten lévő kuckójába.

“Több tucatnyi játéka van, talán túl sok is… De minden alkalommal, amikor elmegyünk a kisállatboltba vásárolni, kér egy újat.” – mesélte gazdája, Kim Downie.

A golden retriever és játékai

A golden retriever és játékai

A tudósok szerint kutyáink sem kivételek a neofília, másnéven újdonságvágy alól. Időről-időre ők is megunhatják egyik-másik játékukat, ám ha szeretnénk magunkat megkímélni az újabb és újabb vásárlástól, el is rejthetjük egy időre, hogy később, mikor a “Nézd, mit találtam!” felkiáltás kíséretében újra elővesszük őket, kíváncsiságukat felkeltve az újdonság érzetével hassanak. Próbáltátok már?

Minden este másik plüssel alszik a retriever

Minden este másik plüssel alszik a retriever

A fekete cica is a kutyával alszik

A fekete cica is a kutyával alszik

Forrás: boredpanda.com, instagram.com/mojito_rose/


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Érdekes, Hírek, Videók Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!