Két és fél tonna élelem gyűlt össze a paksi menhely lakóinak

Példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot az állatbarátok!

A Segítő Kezek az Állatokért csapatának felhívása szinte az ország minden szegletébe eljutott az elmúlt hetekben. 320 kutya etetésében és mindennapos ellátásában szerettek volna segítséget nyújtani a paksi menhelynek, mivel kiürültek a rendelkezésre álló készletek.

Adománygyűjtő akciójuk eredményeképpen vasárnap reggel két és fél tonnányi élelmet és három tonna tárgyi adományt (rongyokat, ponyvákat, molinókat, gyógyszereket, felszereléseket) adhattak át a Váczikai Cerberus Alapítványnak!

A paksi menhely részére összegyűjtött adományok (Fotó: Facebook/Segítő Kezek az Állatokért)

A paksi menhely részére összegyűjtött adományok (Fotó: Facebook/Segítő Kezek az Állatokért)

Fricz Anita, önkéntes, kérdésünkre így értékelte a mai napot:

“Nagyon örülünk az adományoknak ????
Volt a tápon kívül labda, amit azonnal odaadtunk a kutyáknak, hatalmasat játszottak vele ???? Kaptunk rongyokat, melyeket alájuk tudunk tenni, hogy ne a földön kelljen aludniuk. A bolha- és kullancsirtó szerek mellett gyógyszer és tápszer is érkezett, amit a kezeléseknél tudunk használni. A cicák egy kaparható fát is kaptak, illetve fekhelyeket és kabalákat játéknak. Szőnyeg, ponyva, edények …. Nagyon sok hasznos dolgot hoztak! Nem is tudom felsorolni!

“Napi 150 kg táp fogy a menhelyen, ezért nagyon szépen köszönjük az adakozóknak a segítséget és a Segítő Kezek az Állatokért csapatának a munkáját!  Ügyesek voltak! Örökbefogadás sajnos nem volt, de a kutyusok sok-sok simogatással és jutalomfalattal gazdagodtak! ???? Volt, akit sétálni is elvittek. Az állatbarátok hihetetlenül segítőkészek voltak a kipakoláskor, a menhelyen is körbenéztek és jutalomfalatokat osztottak a kutyáknak, aminek nagyon örültek.”

A 2,5 tonna élelem soknak tűnik, ám 320 kutya és a cicák ellátására ez a mennyiség csupán egy teljes hónapra elegendő! Továbbra is nagy szükségük van segítségre, s ahogy korábbi cikkünkben írtuk, önkéntes fotósokra is számítanak, akik a menhely lakóiról készítenének jó minőségű képeket, illetve hirdetési szövegek megírásában és feltöltésében nyújtanának segítő kezet.

Az alábbi képen látható kutya, a 18 éves Bundi például már 12 hosszú éve él a paksi állatmenhelyen. El tudjátok képzelni? 12 év! Az idős németjuhász igazán csinosan mutat ajándékba kapott színes kalapjában, ugye? A legapróbb törődésért is hálás, természetesen a legnagyobb ajándék egy gazdi lenne, aki élete végéig szeretettel gondoskodna róla. Ha szeretnéd örökbefogadni, ne habozz! Jelentkezz a 06709450612-as telefonszámon és látogasd meg Pakson!

Bundi, a 18 éves németjuhász gazdira vár

Bundi, a 18 éves németjuhász gazdira vár

A fantasztikus napot sajnos beárnyékolta egy újabb szomorú sorsú kutya érkezése: az idős korú, kistestű keveréket az árokban találták, egyik szeme hiányzik, a nyakán lévő sérülések feltehetően akasztási kísérletből származnak… Chip nincs benne, egyelőre eredeti gazdája jelentkezését várják:


A Segítő Kezek csapata továbbra is szeretettel fogadja a rászoruló állatoknak felajánlott adományokat. Biztosak lehettek benne, hogy az utolsó tápszemig eljuttatják oda, ahol a legnagyobb szükség van rá!


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
3
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Videók Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!