Két tonnányi adománynak örülhettek a hernádi gazdikeresők

Hatalmas sikerrel zárult a Segítő Kezek az Állatokért csapatának újabb gyűjtőakciója! 

80 kutya várt élelemre és gazdira a hernádi menhelyen – előbbiből bőséges adományt vehettek át szeptember 16-án. Az örömteli napon, melyet hívhatnánk egyszerűen örömnapnak is, az adomány szállításában segédkezők mellett támogatókat és érdeklődőket is köszönthettek a kutyusok, akik nagy szeretettel körülvéve, megbecsülésben és biztonságban várhatják, míg megérkezik számukra a nagybetűs igazi Gazdi.

Kolák Anikó, a menhely vezetője így értékelte a szombati eseményt:

16.-án gyönyörű napunk volt. Nagyon sokan látogattak el a menhelyre és büszkén jelenthetem ki, hogy jól érezték magukat az emberek. Két kutyusunk lett gazdás az eseménynek köszönhetően. Boldog, a világos tacsi gyerek, annak köszönheti a gazdit, hogy az eseményen istálló építést terveztünk és a faanyagot kiszállító, beleszeretett. Munka után vissza is jött érte.  

Boldog, aki már boldog gazdis kutyus (Fotó: Kolák Anikó)

Boldog, aki már boldog gazdis kutyus (Fotó: Kolák Anikó)

15 éves kutyusa elvesztése nagyon megviselte és Boldogban látta meg, hosszú idő után az utódot. Bennyke a rendezvényen lett gazdis. A gazdi a Rádió Dabason hallott az eseményről és régóta tervezték, hogy örökbe fogadnak egy kutyust. Bennyke a mamával aludt már este. Továbbá még két kutyusnak van komoly érdeklődője, de a körülményeken még alakítanak a gazdik.

A kölykök is örültek a vendégeknek (Fotó: Segítő Kezek az Állatokért)

A kölykök is örültek a vendégeknek (Fotó: Segítő Kezek az Állatokért)

A Segítő kezek az Állatokért csoportnak, iszonyatosan sok munkája lehetett az elmúlt hónapban, de őszintén mondhatom, hogy hihetetlen energiával mennek előre. Rengeteg emberrel egyeztettek és szervezkedtek folyamatosan és meg is lett az eredménye. A nap végére több mint 2 tonna élelem gyűlt össze. Meglepetés is volt számunkra  

Élelem és tárgyi adomány a hernádi menhelynek (Fotó: Segítő Kezek az Állatokért)

Élelem és tárgyi adomány a hernádi menhelynek (Fotó: Segítő Kezek az Állatokért)

Egy angyal OSB táblákat küldött és szigetelő anyagot is. Hatalmas segítséget nyújtott az állataink számára. Az osb lap pont annyi, amennyi az istálló tetejére elég. Anyagilag nem állunk úgy, hogy egyszerre felépítsük, de egy lépéssel előrébb vagyunk már. Az oldalakat majd apránként vesszük meg, de legalább a tető meg lesz már 

A kutyák nagyon örültek a látogatóknak is (Fotó: Segítő Kezek az Állatokért)

A kutyák nagyon örültek a látogatóknak is (Fotó: Segítő Kezek az Állatokért)

A barkácsolás elmaradt, mert mindenki nagyon jól érezte magát és nem akartunk a rendezvényt robottal lefojtani. Jó volt látni, hogy minden kutyus hatalmasat sétálhatott és olyant élhetett át, amiben nincsen részük a menhelyen. Volt is féltékenység amiből lett egy baleset. Szerencsére az ijedelem nagyobb volt mint a baj. Vissza térve a festésre és az istálló építésre, azt beszéltük meg, hogy tartunk egy barkács napot is. Erről majd tájékoztatlak titeket. Igyekszünk napos időt választani amit nem lehet előre egy hónappal tudni ezért kb egy hét lesz a szervezésre.

Megszépültek a hernádi kutyusok (Fotó: Segítő Kezek az Állatokért)

Megszépültek a hernádi kutyusok (Fotó: Segítő Kezek az Állatokért)

Kiemelném a kozmetikust is, aki hihetetlen sok kutyust rakott rendbe. Szegénykém nem is pihent, de a kutyusok öröme volt az ő szórakozása.”

A Hernád TV és a 93.4 Rádió Dabas is tiszteletét tette a nagy napon, riportjuknak köszönhetően többen is érdeklődtek a kutyusok felől:

A hernádi menhelyen legközelebb Karácsony alkalmával rendezik meg az ünnepi kutyás bulit, mely tavaly is nagy sikert aratott. Addig is várnak mindenkit szeretettel! Az örömteli hangulat garantált! 🙂

Hamarosan megtudhatjátok, melyik menhely lesz a Segítő Kezek következő pártfogoltja! Gyűjtőpontjaikon addig is leadhatjátok adományaitokat!

A hernádi gyűjtés képei megtekinthetőek ide kattintva!


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
2
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Jótékonyság, Videók Címke: , , , .

Írd meg véleményed!