Kölykök a semmi közepén…

Celldömölk közelében dobták ki a négy, pár hónapos kiskutyát.

A semmi közepén, éhesen és betegen hagyták sorsukra a kicsiket, mit sem törődve azzal, hogy a halál markába adták őket… Csak idő kérdése volt, hogy bekövetkezzen a tragédia, és újabb négy névtelen árva hagyja el a földi világot, mérhetetlen szenvedések és fájdalom közepette. A Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány önkéntesei siettek segítségükre: 

“A négy piciből kettőt sikerült befogni, remélhetőleg rendbe fognak jönni, remélhetőleg nincs még bennük a parvo vagy más pusztító kórokozó, és így esélyük lesz egy hosszú, boldog, gazdis életre, szeretetben, biztonságban.”

Mouse és Mickey

Mouse és Mickey

A két kölyök a Mickey és Mouse nevet kapta, ők már a Kölyökmentők gondozásában folytatják a felépülést. Megmentőik csütörtökön meglátogatták őket:

Meglátogattuk a két kis tüneményt a Kölyökmentőknél.  Bizalommal teliek, hálásak, boldogok.
Mouse, a fekete ördögkölyök különösen jól van, be nem áll a szája, folyamatosan mondja a magáét, egész nap ölben akar lenni, de még az ember nyakából is feljebb akar mászni, a bőre alá akar bújni. Leírhatatlanul aranyos. 

Mouse, a kis fekete keverék

Mouse, a kis fekete keverék

Mickey, a társa (nem egy alomból valók, Mickey pár hónappal idősebb) nyugodtabb, csendesebb, ő eleve rosszabb állapotban volt még tegnap, de ő is szomjazza a szeretetet, a simit, a törődést. A kezeléseket megadóan tűri, tudja, hogy segíteni akarnak neki. Tegnap még nem tudott két lábra állni, ma már többször felágaskodott. 

Amilyen állapotban vannak, biztos, hogy egészen kicsi korukban lettek kidobva, tényleg csoda, hogy élnek. Nem két nap alatt kerültek ilyen borzalmas állapotba, a bolhákat is alig lehetett kiirtani belőlük, emiatt több helyen gyulladt a bőrük is. 

Mouse, a csontsovány keverék kölyök

Mouse, a csontsovány keverék kölyök

“De mi van azzal a sok százezer, millió kutyával s más állattal, akikhez sosem jut el a segítség, akiket hasonló módon egy felelőtlen, szívtelen, lelkiismeretlen humanoid kidobott, és akik névtelenül, kínok között sínylődnek és halnak meg, úgy, hogy soha nem érezték milyen az, amikor valaki szereti őket és törődik velük!?” – teszik fel a kérdést az állatmentők, ami a történet hallatán sokunk fejében megfordul.

A másik két kiskutyát is megpróbálják befogni. Naponta háromszor visznek ételt és vizet. Az autó közelségét már kezdik megszokni, de borzasztóan félnek az embertől. Mi mindenen mehettek keresztül életük első heteiben, hogy a segítő kéztől is ennyire rettegnek?

A másik két kutyát is megpróbálják megfogni

A másik két kutyát is megpróbálják megfogni

Az állatmentők hozzátették:

Szélmalomharc ez és tűzoltás, mindig, minden szervezet elmondja ezt, hiszen a törvényhozás és a hatóságok érdemi segítsége nélkül, egy erőtlen állatvédelmi törvény mellett, amelyet amúgy se tartat be senki, tényleg kilátástalan ez a küzdelem, mégis napról-napra csinálni kell, mert aki egy életet megment, az a világot menti meg, de akkor is ott zakatol az ember fejében megállíthatatlanul, hogy de mennyien vannak még, akik várják a megváltást.”


FRISS! Megvan a harmadik kölyök is! Ő itt Plútó, az alapítvány autójában, mentését követően:

Plútó, a négy kidobott kölyök egyike

Plútó, a négy kidobott kölyök egyike


Ha szeretnétek hozzájárulni Mickey és Mouse gyarapodásához és gyógyulásához, itt megtehetitek:

Kölyökmentők Egyesület
12094507-01603295-00100009 (Raiffeisen Bank)

www.facebook.com/kolyokmentok/

http://kolyokmentok.hu/hu/

A másik két kölyök mentését is segíthetitek:

Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány
589000095-11033671-00000000 (Kis-Rába menti Takarékszövetkezet)
IBAN: HU79 5890 0095 1103 3671 0000 0000
SWIFT kód: TAKBHUHB

www.facebook.com/kemenesaljakutyai/

www.kemenesaljakutyai.hu

Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány

Amire legalább ekkora szüksége van mindkét szervezetnek, azok az örökbefogadók!! Tömérdek kutya van most mindkét szervezetnél, látogassatok el hozzájuk, szeressetek beléjük s legyetek gazdagabbak egy (vagy több…) családtaggal! 


Folytatás: Újabb kicsik kerültek elő!


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
6
Kategória: Állatvédelem, Hírek Címke: , .

Írd meg véleményed!