“Közös erővel, együtt kisebb csodákra vagyunk képesek!”

“Mr. Krisz az Állatokért” – Adománygyűjtő sorozat indult a Zöld Menedék lakóiért. Nemcsak a bajbajutott állatokon, hanem a menhelyeken élő árvácskákon is segíthetünk civil összefogással! 

A váci Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány menhelyén átlagosan 300 gazdikereső kutyáról gondoskodnak. Ekkora létszám napi szintű ellátásához (etetés, állatorvosi kezelések, oltások, ivartalanítás) minden segítség elkél. Az alapítvány önkéntesei rendkívül fontos feladatokat látnak el a körzetükben, a gazdátlan ebek örökbe adása mellett naprakész nyilvántartást vezetnek a talált és az elveszett állatokról is.

Zara, a fekete keverék a Zöld Menedék egyik gazdikeresője (Fotó: Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány/Facebook)

Zara, a fekete keverék a Zöld Menedék egyik gazdikeresője (Fotó: Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány/Facebook)

Kutyák mellett cicákról is gondoskodnak. Macskamentő csoportjuk fontos küldetése a környékbeli állatok ideiglenes elhelyezése, ivartalanítása, majd gazdihoz közvetítése.

Szerencsére akadnak önzetlen segítők is, mint Makrai Krisztián, aki adománygyűjtő videósorozatot indított a Zöld Menedék védenceiért. Állatbarátok hozzájárulásával 130 kg szárazeledelt, 90 kg konzervet és 30 kg tésztát sikerült összegyűjtene és eljuttatnia a menhelyre, a négylábú lakók nagy örömére.

“Közös erővel, együtt kisebb csodákra vagyunk képesek! Látjátok ezt is elértük. Pedig volt, aki nem bízott bennem, de megígértem, megtettem.” – mi magunk is könnyen azonosulni tudunk e szavakkal, ám kitartással és az önzetlen segítségnyújtásra való törekvéssel mi is szebbé, jobbá tehetjük a rászorulók mindennapjait.

Természetesen az igazi boldogság egy végleges otthon és szerető család lenne az alapítvány gondozásában lévő kutyák és cicák számára! Ha leendő négylábú társadat keresed, látogass el a menhelyre (Vác, Külső-Rádi út) és nézz körül a gazdikeresők között! Személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásával is segítheted az alapítvány tevékenységét!

Forrás: Makrai Krisztián/Facebookzoldmenedek.hu


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Jótékonyság Címke: , , , , , , , , .

Írd meg véleményed!