Kreatív töklámpások kutyabarátoknak Halloween alkalmából

Ha szeretnénk misztikus hangulatot varázsolni otthonunkba vagy kertünkbe, a sejtelmesen pislákoló töklámpás tökéletes választás lehet. Elő a tökfaragó készlettel és kutyánk bájos fotójával!

A több évszázados hiedelem szerint október utolsó estéjén a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak között. A bolyongó lelkek visszatérésének már a kelták is igyekeztek útját állni, otthonaikban eloltották a tüzet, hogy a barátságtalan, rideg környezet elűzze a szellemeket és ijesztő jelmezekbe bújva – minél nagyobb zajt csapva – táncoltak és énekeltek, hogy a zsivajt meghallva tovább álljanak a nyughatatlan holtak. Vigyorgó vagy éppen morcos, vad töklámpásokkal világították meg az utat, hogy elkergessék őket.

Faragott töklámpás farkas mintával (Fotó: Pinterest)

Faragott töklámpás farkas mintával (Fotó: Pinterest)

E hagyomány mára már ünneppé finomodott, még a rémisztő boszorkányos, szellemes és túlvilági lényeknek öltözött gyermekek és felnőttek is inkább a Halloween játékos, vidám hangulatát árasztják magukból, míg november első két napján elcsendesedünk és eltávozott szeretteinkre emlékezünk.

Ezúttal a Csokit vagy csalunk! mondóka helyett vidám töklámpások fényképeit hoztuk Nektek, melyek mesterien ábrázolják a modellt álló kutyusok képmását.

Kutyaportrék kifaragásához az alábbi oldalon találhatunk angol nyelvű leírásokat. Ha egyszerűbb “feladványt” keresünk, egy tappancs minta kifaragásával is próbálkozhatunk:

Kutyás töklámpás tappancs mintával (Fotó: Pinterest)

Kutyás töklámpás tappancs mintával (Fotó: Pinterest)

Forrás: bhg.com, kutyabarathelyek.hu


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Érdekes, Hírek, Kreatív Címke: , , , , .

Írd meg véleményed!