Kukac Kevin és a Karácsonyi Csoda

Igen, így hívják a csöpp kutyust, akit karácsonykor súlyos baleset ért volt gazdái figyelmetlensége miatt. Ünneplés helyett állatorvosok kezei között töltötte az elmúlt napokat, most állatmentők vigyáznak rá.

Nem ajándékozunk állatot karácsonyra! Vajon hányan nem tartották be idén sem ezt a jótanácsot? Egy kölyökkutya napvilágra került esete alapján lehetetlen átlagot vonni, de őszintén reméljük, hogy Kukac Kevin története tanulságként szolgálhat minden “kiskutyátszeretnék” fellobbanás alaposabb átgondolására.

2017. december 23-án délután érkezett a bejelentés az Állatmentő Sereghez, melyben egy kölyökkutyusnak kértek segítséget a Lehel úti Állatkórházból:

“Amikor elmondta Soma, hogy mi történt a kutyussal, csak szimplán rávágtam, hogy persze hozzuk, megoldjuk. Aztán eltelt pár perc és felfogtam, hogy mit is mondott. Tegnap valaki vásárolt egy kutyát Karácsonyra és ráléphettek még aznap, a kutyus lebénult és bevitték az állatkórházba. Kiderült, hogy az 1-es csigolyája törhetett el, ami indokoltá teszi a komolyabb vizsgálatokat és mivel költséges az MR, így az altatás mellett döntöttek, ám a kórház dolgozói nem engedték el ilyen “egyszerűen”, hiszen Ők soha nem tesznek ilyet!”  – írták az állatmentők beszámolójukban.

Kukac Kevin, a karácsonyi csodakutya (Fotó: Facebook/Állatmentő Sereg)

Kukac Kevin, a karácsonyi csodakutya (Fotó: Facebook/Állatmentő Sereg)

Ugrott a karácsonyi bevásárlás és az ünnepi készülődés izgalmát a döbbenet és a düh forrongó hullámai váltották fel. Az apró kölyöknek azonnali segítségre volt szüksége, a sérülést követő kritikus időszakban a gyógyulásnak is nagyobb az esélye – feltéve, ha szombat délután még fogadja őket egy gerincsérülések terén tapasztalt állatorvos. Így is lett, és csodával határos módon vasárnap reggel 8 órára kaptak időpontot egy sürgősségi MR-vizsgálatra.

Kalandosra sikeredett a felkelés, ugyanis nem jeleztek az ébresztőórák, így az állatmentők pizsamában érkeztek meg a klinikára, ahol a sérült kölyköt már el is kezdték vizsgálni. Nem várhattak, hiszen a legapróbb késlekedés is súlyosbíthatott volna állapotán, ezért kicsi Kevin a Lehel Úti Állatkórházból taxival utazhatott az MR-re, biztonságosan “becsomagolva” a szállítóboxba. (Külön köszönet a kutyabarát taxisofőrnek!) A vizsgálatot követően, a kiértékelt eredménnyel a kezükben szembesültek a helyzet súlyosságával:

“A traumás sérülés miatt a gerincvelőn bevérzések és ödéma van, mind e melett van egy veleszületett betegsége is: atlanto-axialis subluxatio. Az utóbbi miatt valószínűleg az egyes és a kettes csigolyát stabilizálni kell 6-8 hónapos korában, amikor a növekedése nagyjából befejeződik. Erről itt találhattok részletes leírást! Továbbá felmerült a dens törése is, amit kizárt, hogy el tudunk magyarázni, hiszen nekünk ezt egy csontvázon demonstrálták. Ezt viszont sajnos az MR nem mutatta meg egyértelműen.” – derült ki az Állatmentő Sereg vasárnapi híreiből.

Kukac Kevin, az Állatmentő Sereg kis védence (Fotó: Facebook/Állatmentő Sereg)

Kukac Kevin, az Állatmentő Sereg kis védence (Fotó: Facebook/Állatmentő Sereg)

Merevkötéssel rögzítették a sérült csigolyákat, ám ez legfeljebb egy héten keresztül lehet rajta, hogy ne gyengüljenek el túlságosan fejlődésben lévő csontjai és izmai. Addig is olyan merevítő kialakításán dolgoznak, melyben Kevin mozogni is tudni fog, hiszen már most is nagyon szeretne. Szomorú, hogy az izgő-mozgó apróság önfeledt játszadozás helyett a gubóba van bezárva pusztán azért, mert “gazdái” nem figyeltek rá megfelelően…

A rendelőben cukros infúziót is kapott a megfelelő cukorszint eléréséhez, gondozói pedig 2-3 óránként etetik és természetesen minden szükséges vitaminnal és kiegészítővel ellátják, és rövidesen megkezdik vele a fizioterápiát is. Hosszú az út a gyógyulásig, de mindnyájan bízunk benne, hogy Kevin egy nap majd újra járni fog! S most eláruljuk azt is, honnan is jött e meglepő név:

“A keresztségben pedig Kukac Kevin nevet kapta, mert hát nincsen Karácsony Kevin nélkül és a mozgása miatt a Kukac pedig elkerülhetetlen. Keresztanyaságra pedig megtettük a Noé Állatotthon Kingáját, ha már Ő adta áldását a névre.”

Kukac Kevin, a sérült kiskutya (Fotó: Facebook/Állatmentő Sereg)

Kukac Kevin, a sérült kiskutya (Fotó: Facebook/Állatmentő Sereg)

Csodálatos szakemberek, segítők és elhivatott állatmentők gondoskodnak most Kevinről. A fadíszítést, az ajándékok csomagolását és a sütés-főzést félretolva együtt küzdöttek-küzdenek egy ártatlan kis életért. E tündéri apróság története rengeteg szívet megdobogtatott, Veletek együtt gondolunk arra, hogy meggyógyuljon és jóóó sokat rosszalkodhasson még!

Hajrá, Kevin!

Kukac Kevin gyógyulását itt tudjátok támogatni:

Állatmentő Szolgálat Alapítvány –
Az ÁLLATok szolgÁLLATában!
OTP 11713012-20003524-00000000
IBAN: HU43
1171 3012 2000 3524 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB
PayPal: info@allatmentoszolgalat.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
1
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Videók Címke: , , , , , , .

Írd meg véleményed!