Kutyaházakra gyűjtenek a menhelyeken didergő ebeknek – Te is segíthetsz!

Több száz négylábú néz szembe a hideg téllel kutyaház nélkül. Fogjunk össze, gyűjtsünk össze minél többet kutyaházak készítésére!

Fáztál te már igazán? – hangzik a Hangya Közösség és a Cofidis Magyarország közös jótékonysági akciójának figyelemfelkeltő mottója. Ma Magyarországon több mint 100.000 kutya kóborol, és körülbelül 15.000 él állatvédők gondozásában, több száz kutyának nincs háza a menhelyeken. Nekik szeretnének segíteni akciójukkal, melynek keretében követek segítségével adománygyűjtést indítottak 5 db kutyaház elkészítésére. 200.000 forint összegyűjtését tűzték ki célul, a Cofidis Magyarország pedig az összeg tízszeresét ajánlotta fel a hontalan állatok megsegítésére.

Az akció 2017. december 9-én zárul, addig minimum 55 kutyaházat biztosítanak a fedél nélkül, menhelyeken élő kutyáknak, azonban minden további, a célon felül érkező támogatás még több kutyaházat jelent a téli hónapok hidegében vacogó kutyáknak!


Tudtad? Te is szervezhetsz gyűjtést, a részletekért kattints a jougyekert.hu oldalra!


Összefogás kutyaházak építésére.

A jótékonysági kampány záróeseményén lehetőség nyílik a kutyaházak festésére, kutyás programokon való részvételre, ezzel is támogatva a Cofidis Magyarország és a Hangya Közösség jó ügyét! 

December 9-én, szombaton 10:00 és 14:00 között a Noha Alkotóműhelyben rendezik meg a vidéki menhelyeket támogató programot. A workshopon a kutyaházfestés és kutyajáték készítés mellett kutyás témájú kerekasztal-beszélgetéssel és izgalmas előadásokkal várjuk az érdeklődőket és négylábú barátaikat!  

KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS ÉS ELŐADÁSOK

  • 10:00 – Wieden Krisztina, Hangya Közösség vezetője: Magyarországi állatmenhelyek helyzete, feladatok és kihívások
  • 10:15 Kerekasztal-beszélgetés az állatvédelem és a menhelyek helyzetéről
  • Wieden Krisztina, Hangya Közösség vezetője
  • Tornóczky Anita, Országos Állatvédőrség vezetője
  • Botka Zsolt, Etyeki Állatvédő Egyesület elnöke
  • 11:00 – Sándor Ferenc Alex, kutyatréner: Mire képes egy kutya? Előadás a kutyák képességeiről
  • 12:00 – Erdős Péter, Hangya Közösség alapítótag: Kutya a családban: tervezés, kutya választás, felelős állattartás
  • 13:00 – Schwartz Noémi, Hangya Közösség alapítótag: Élet a kutyával: kötelezettségek, kutyabarát helyek, nyaralás, hotel-kutyapanzió, városi vs. kerti kutyatartás, tévhitek és sztereotípiák

Fáztál Te már igazán?

KUTYAJÁTÉK KÉSZÍTÉS 
A programon saját kezűleg készíthettek kutyajátékokat, melyeket hazavihettek, vagy akár a menhelyek lakóinak is felajánlhattok. A játékot mindenki szereti!

GYŰJTÉS
Ha van otthon olyan meleg pokrócod, törölköződ, amire már nincs szükséged és szívesen felajánlanád a kutyaházak kényelmesebbé tételére, hozd magaddal, a Hangya Közösség önkéntesei a házakkal együtt eljuttatják a rászoruló menhelyek részére!

A programra a belépés ingyenes, a vendégeket meleg teával és pogácsával várjuk!

A program házigazdája: Hangya Közösség és Cofidis Magyarország

Jelöld be a program FB eseményén a részvételedet!

Fogjunk össze, segítsünk, hogy a karácsonyt a kutyák is meleg helyen tölthessék!


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Jótékonyság Címke: , , , , , , .

Írd meg véleményed!