Kutyás idézetek

“A jó barátok mindig egymás mellett állnak, történjen bármi. Amikor azt mondják, “örökké”, úgy is értik.” (Donna Fargo)


“Egy kutya tíz évvel meghosszabbíthatja az életünket. A szeretet, a gyengédség, a törődés és a baráti kapcsolat, amit egy kutya jelent, mérsékli a stressz negatív hatásait.” (David R. Hawkins)


“A kutyák megtanítottak valamire, ők a legcsodálatosabb lények a világon. A kutyák mindannyian angyalok (…). Ők jól tudják, hogy örömet okoznak nekünk azzal, ha követik a parancsainkat, és mint tudjuk, a kutyák akkor a legboldogabbak, ha boldognak látják a gazdáikat. Ezeknek a csodálatos állatoknak csakis az a fontos, hogy nekünk örömet okozzanak. Érted már, miért mondtam, hogy mind angyalok?” (Kaleido Star c. film)


„Ott lesz melletted, hogy vigasztaljon, hogy védelmezzen, és ha szükséges, az életét adja érted. Hűséges lesz hozzád jóban és rosszban. Ő a kutya!” (Ismeretlen)


“Ha egy kutya egyszer úgy döntött, hogy szeret téged, akkor mindig és mindaddig szeretni fog, amíg csak élsz. Szinte lehetetlen rábírni arra, hogy meggondolja magát.” (Tor Age Bringsvard)


“Ha a mennyországban nincsenek kutyák, én inkább oda akarok menni, ahová ők kerülnek.” (Will Rogers)“A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül.” (Gerard Durrell)


“Számtalan dolgot tanulhatunk a kutyánktól. Hűséget és szeretetet. Teljes önzetlenséget. Olyan, mintha a kutyák csak és kizárólag azért léteznének, hogy örömöt okozzanak nekünk. Tudom, hogy amikor épp elegem van mindenből, nem kell mást tennem, mint odahívni őt.” (Shobha Dé)


“Az emberek gyakran kérdezik tőlem, miért írok kutyákról. Mert szerintem kicsiny angyalok. Feltétel nélkül szeretnek bennünket, mindent megbocsátanak nekünk és viccesek. Mi más lehetne az angyalok definíciója?” (Jonathan Carroll)


“Ha valaki igazán nagy örömöt akar szerezni egy állatnak, vegyen magához egy menhelyi kutyát. Nagyon nagy szeretetjutalomban lesz része.” (Csányi Vilmos)“Áldott legyen az, aki elnyeri egy öreg kutya szeretetét!” (Sydney Jeanne Steward)


“Ha van kutyád néha észre sem veszed, hogy neki csak te vagy. ” (Almási Lili)


“Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért – te sétálj csak kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Isten tudja ezt.” (Márai Sándor)


“Ebben nem csalódsz. Nem beszél, hát nem is hazudik, nem ígér, mégis odaadja mindenét, nem szól, mégis többet mond, mint amit valaha ember mondott.” (Fekete István)


“Akit soha nem ébresztett egy finoman bökdöső orr, netán egy lelkesen csóvált farok kopogása az éjjeliszekrényen, az valóban elszalasztott valamit ebből az életből.” (Tor Age Bringsvard)“A kutyák már csak ilyenek: egy pillanat alatt megfeledkeznek a neheztelésről, elnéznek bármilyen sértést, hiszen annyival jobb érzés, ha mind barátok vagyunk!” (W. Bruce Cameron)


“Mindig úgy gondoltam, a kutyák valamiképpen segítenek megélni a jelen pillanatot. Ha velük foglalkozunk, nem aggódunk sem a múlt, sem a jövő miatt, nem vágyunk semmire, megszáll minket a nyugalom, s felismerhetjük létünk igazi valóságát.” (Dean Ray Koontz)


“Nehéz elképzelni, hogy ismerünk egy kutyát, de nem érintjük meg – és ő sem minket. Nincs ahhoz fogható öröm, mint ha egy kutya megbökdös az orrával.” (Alexandra Horowitz)


“A kutyák beszélnek, de csak azok számára, akik képesek meghallgatni őket.” (Orhan Pamuk)


„Egy kutyának nem kell se luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák, beéri egy útszélen talált bottal… Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött a kutyádnak mindegy! Ő csak szeretet kér és ad!
Hány emberről mondhatod ezt el?!
Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel?!?
Hány ember mellett érzed azt, hogy ami TE vagy az különleges?!”
(Marley meg én)„ A kutya a legállhatatosabb barát – az első, aki üdvözöl, és a legbátrabb, aki védelmez. ” (George Gordon Noel Byron)

“Az egyetlen abszolút önzetlen barát, akire az ember szert tehet ebben az önző világban, az egyetlen, aki sosem hagyja el őt, az egyetlen, aki sosem hálátlan és hűtlen hozzá – az a kutyája.
Ő az, aki mellette áll jóban-rosszban, egészségben-betegségben. Ott alszik a hideg földön, ahol a barátságtalan szelek fújnak, s ádázul zuhog a hó, csakhogy gazdája oldalán lehessen. Megnyalja a kezet, amiben nincs élelem, amit felajánlhatna. Nyalogatja a sebeket, és enyhíti a fájdalmakat, melyeket a világ kegyetlensége ejt. Úgy őrzi koldus gazdája álmát, mintha király volna.
Mikor minden barát eltűnik, ő marad. Ha elmúlik a gazdagság vagy a hírnév szertefoszlik, ő olyan hűséges marad szeretetében, ahogy a nap kitart az útján az égen.” (George Graham Vest)


“A föld egyetlen teremtménye sem követeli ki úgy a szeretetet, mint a csuromvizes kutya. (Ambrose Bierce)


“Amikor a legnagyobb bajban vagyunk, rengeteget meríthetünk egy kutya néma, odaadó társaságából, melyet más forrásból nem kaphatnánk meg.” (Doris Day)“A kóbor, kivert kutyának is Isten vezérli lépteit, hogy a hosszú, fáradt út után végleg megpihenhessen egy szerető gazdinál.” (Carol Bigley)


“Egy kutya játékossága, feltétel nélküli szeretete és készsége, hogy bármely pillanatban ünnepelje az életet, gyakran éles ellentétben áll gazdája belső állapotával: deprimált, szorong, problémák terhe nyomja a vállát, elveszett a gondolatokban, s már nincs jelen az egyedül létező helyen és időpontban, vagyis az itt és mostban. Az ember elcsodálkozik: ilyen alak mellett vajon hogyan tud ez a kutya lelkileg ennyire egészséges, ilyen örömteli maradni” (Eckhart Tolle)


„ Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik. ” (Anatole France)


“Nem kell megszereznünk a kutya bizalmát vagy a barátságát, mert már a barátunknak született – mielőtt még felnyitná a szemét, már hisz bennünk; még mielőtt megszületne, máris az embernek adta magát.” (Maurice Maeterlinck)“A kutyának csak egy célja van az életben: elajándékozni a szívét.” (Joe Randolph Ackerley)


“A kutyáknak igenis van természetes környezetük: az emberi család.” (Csányi Vilmos)


“Aki szereti a kutyákat, valóban szereti őket, nem egyszerű állatokat vagy házi kedvenceket, hanem társakat lát bennük, sőt többet. Tiszteli a velük született méltóságot, felismeri, hogy képesek az örömre és a bánatra, és hogy sejtik az idő zsarnoki természetét, még ha nincsenek is teljesen tisztában annak kegyetlenségével, és ellentétben azzal, amit a szemellenzős szakértők állítanak, van valami fogalmuk önnön halandóságukról.” (Dean Ray Koontz)


“Vannak kutyák, amelyeket nem képeztek emberek mentésére, de ösztöneik és az emberek iránt érzett szeretetük a legnagyobb odaadásra képes.” (Carol Bigley)


“A kutyák (…) sohasem úgy felelnek nekünk, ahogy azt mi szeretnénk, azaz szépen tagolt mondatokban, dőlt betűvel kiemelve a hangsúlyos részeket. Ha jobban odafigyelünk, mégis világos a válasz.” (Alexandra Horowitz)Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
80