Háromszor vitték vissza a menhelyre a süket kutyát, mire megtalálta álmai otthonát

Alig múlt egy éves, de gondozói már kezdték feladni a reményt, hogy egy nap majd érte is eljön az igazi…

Maui különleges keverék: egy ausztrál juhászkutya és egy catahoula-i leopárdkutya véletlen találkozásából született. A tündéri kiskutya sokaknak felkeltette az érdeklődését, ám legtöbbjüknél ez addig tartott, míg megtudták, hogy nem hall. Olyan gazdira volt szüksége, aki tisztában van azzal, mi mindent jelent a mindennapokban, ha magához vesz egy süket kutyát. Olyat, aki szereti a kihívásokat, akinek nem lenne fáradtság kézjelekkel tanítani kedvencét, és együtt fedezhetnék fel az élet napos oldalát.

Hihetetlen, hogy élete első éve során háromszor is visszakerült a menhelyre, mert nem tudtak mit kezdeni fogyatékosságával. Könnyebb volt lemondani róla, mint megadni neki azt a foglalkozást és gondoskodást, amit megérdemel. Maui nem értette, mi történik vele, miért nem akarják őt igazán?

Mígnem egy nap e különleges gazdikeresőre esett egy odaadó család választása, és Maui megkezdhette élményekkel teli, új életét otthonában. Korábbi befogadói a taníthatatlan jelzővel illették, most azonban bebizonyosodott, mennyire rosszul mérték fel képességeit. Maui örömmel tanul, minden szóhoz (ül, fekszik, marad, gyere, stb.) kézjelet párosítottak gazdái, a rendszeres gyakorlásnak és a sok-sok dicséretnek, finom falatnak hála már tökéletesen tudja az alapvető dolgokat:

Nem vagyunk tökéletesek, de Maui tökéletes számunkra. Mindenki azt mondja, mennyire szerencsés, hogy szerető családban élhet. Ahogy én látom, mi vagyunk a szerencsések. Ez a szépség az egyik legjobb dolog, ami velünk történt!” – írják a gazdik Maui Instagram-oldalán.

Forrás: blog.theanimalrescuesite.greatergood.com
Fotók: instagram.com/maui_thedeafdog/

Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Kutyasorsok, Örökbefogadás.

Írd meg véleményed!