Megható örökbefogadás: új otthonában álmai hercegnője várta az idős csivavát

Létezhet-e szerelem a kutyák között? A csupaszív Major és a szeszélyes Mabel regénybe illő története alapján a válasz: igen!

Az idős kutyák mentésével foglalkozó Mr. Mo Project-et vezető házaspár figyelmét egy követőjük hívta fel a gazdikereső csivavára. A nyolc éves Major rendkívül rossz állapotban volt, alsó állkapcsa szinte elrohadt előző gazdája hanyagsága miatt. Szüntelenül élelem után kutatott az utcán, ám egyetlen fogával elfogyasztani sem tudta, bármit is talált. Az utolsó pillanatban érkezett számára a segítség, a kimerültségtől és gyengeségtől alig állt a lábán, mikor megmentették.

Major, a csivava

Major, a csivava

Chris és Maries Hughes szíve azonnal megesett a reményvesztett kutya láttán. Biztosak voltak benne, hogy Mabel nevű csivavájukkal tökéletes párost alkotnának. Amennyire hasonlítanak megjelenésükben, legalább annyira különböző a személyiségük. Major szeretetteljes, csupaszív lélek, ha abbahagyják a simogatást, mancsaival bökdösve kéri a folytatást.

Kutyaszerelem - Mabel és Major

Kutyaszerelem – Mabel és Major

Mabel, a maga 14 évével azonban kissé házsártosabb típus. Lobbanékony és indulatos, egy igazi harcos, aki kora és kisebb-nagyobb bajai ellenére is olyan erővel éli mindennapjait, amelyhez nincsen fogható. Egy évvel korábban fogadták örökbe, s hogy élete “első” 13 évében mi mindenen mehetett keresztül, örökre rejtély marad. Szeszélyes hangulatával együtt szeretik őt, még akkor is, ha határozottan környezete tudtára adja, ha valami tetszik neki, és azt is, ha valami nem. Major tekintetének azonban még neki sem sikerült ellenállnia. 🙂

Major, a csupaszív csivava

Major, a csupaszív csivava

„Egy nap csak egyvalakit szeret, vagyis ha ma rád esik a választása, akkor bármit teszel, az csak jó lehet, és teljes imádattal tekint rád. De ha nem, akkor jobb, ha vigyázol. Fogak nélkül is tud ám harapni, kobrához hasonlóan lendül támadásba, hogy elkaphassa kiszemelt áldozatát. Ő a nagyfőnök, még a pitbulljaink is menekülnek előle.”

A csivava udvartartása mentett idős kutyákból áll

A csivava udvartartása mentett idős kutyákból áll

Jellemük szöges ellentéte egymásnak, de talán éppen ezért hangolódtak egymásra ilyen könnyedén. Megismerkedésük óta imádják egymást! Mabel meg sem próbálta levadászni hasonmását, olybá tűnik, a jóképű kisfickó levette lábáról. Első pillantásra egymásba szerettek, holott mindenkivel idejekorán tudatja, hogy vele nem lehet ám packázni, ő a ház úrnője.

Mabel királynő napozik

Mabel királynő napozik

Hercege érkezésének napján már együtt hajtották álomra pici bucijukat kényelmes fekhelyükön. Természetesen az ő kapcsolatuk sem felhőtlen, akadnak apróbb nézeteltérések, ha “öregecske kedvese” figyelmetlenségében rálép hercegnője mancsára vagy a puha takaró alatt túlságosan összemelegednek, akkor morgolódva addig kalimpál vékonyka lábaival, míg papóka arrébb hemperedik az ágyon.

A két csivava együtt alszik

A két csivava együtt alszik

Kilenc mentett idős kutyatársukkal osztják meg otthonukat, Major mindenkivel remekül megtalálja a közös hangot. Királynője valószínűleg úgy gondolja, hogy a két angol agár, a három pitbull, a bullterrier, a drótszőrű terrier keverék, a máltai selyemkutya és a mopsz mind-mind az ő udvartartásának részei, kétlábú alattvalóival együtt. Ő pedig nem ereszkedik le akárkihez bájologni, szívesebben sütkérezik a napon, míg társa nagyokat ugrándozik barátaival. Szeretettel figyeli őt, hisz mindenkinek jár egy kis móka és szórakozás.

Ilyen az igazi kutyaszerelem!

Major és Mabel, a bájos kutyapár

Major és Mabel, a bájos kutyapár

Forrás: thedodo.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!