Megvárta családja kislányának születését a 18 éves kutya, mielőtt átkelt a Szivárványhídon

Rocky talán érezte, hogy már kevés ideje van hátra családja körében, de kitartott! Életben maradt, hogy köszönthesse újszülött “kishúgát”. Felemelő történet!

17 éves is elmúlt már a keverék Rocky 2015. decemberében, mikor a marylandi pár, Beth és Michael Clark úgy döntöttek, örökbefogadják a menhelyről. Nem tudtak ellenállni szomorú tekintetének, egy pillanat alatt beleszerettek:

„Megláttam ezt az őszülő, csont és bőr kutyát és azt mondtam a férjemnek, hazavisszük. Nem hagyhattam, hogy a rácsok mögött érje a vég a kisöreget.”

Így örült az idős kutya, mikor örökbefogadták (Fotó: Facebook/FAACAC)

Így örült az idős kutya, mikor örökbefogadták (Fotó: Facebook/FAACAC)

Bár már jócskán benne volt a korban, nagy örömmel vett rész családja mindennapjaiban bő egy éven át:

„Rocky teljessé tette az életünket. Szeretett velünk táncolni és a közelünkben lenni. Az idő előrehaladtával egyre nehezebben mászott fel a lépcsőn, ezért férjem cipelte fel az ölében minden este az emeletre, hogy mellettünk alhasson. A hosszú séták helyett a kertben üldögélve élveztük a nap meleg sugarait.”

Sajnos első babájukat elveszítették tavaly, a fájdalmas időszakban azonban Rocky jelenléte nyugalmat és kedvességet hozott a fiatal édesanya életébe. Mikor fény derült arra, hogy Beth újra állapotos, megosztották egymással boldogságukat is. Rocky segítségét is igénybe vették a nagy bejelentésnél:

Anya és Apa megajándékoz egy kistesóval (Fotó: Facebook/FAACAC)

Anya és Apa megajándékoz egy kistesóval (Fotó: Facebook/FAACAC)

„Rocky nem igazán vette észre a változást, míg el nem kezdett gömbölyödni  pocakom. Hihetetlenül gyengéden viselkedett velem, és nagyon szépen alkalmazkodott ehhez az egész baba-dologhoz.”

Az idős kutyus egészsége váratlanul hanyatlásnak indult, rohamszerű tünetei lettek, mikor az anyuka a hetedik hónapban járt. Állatorvosai szerették volna bent tartani az állatkórházban, de gazdái úgy döntöttek, hazaviszik, hogy mellettük lehessen a hátralévő időben. Szeretettel és melegséggel vették körül az utolsó pillanatig.

A kutya és a kismama (Fotó: Facebook/FAACAC)

A kutya és a kismama (Fotó: Facebook/FAACAC)

Idén április 5-én megszületett kislányuk, Hazel. Mikor a csecsemővel együtt beléptek az ajtón, Rocky összeszedte minden maradék erejét az új családtag köszöntésére. Megszaglászta a pici babát és letette mellé a fejét.

„Gyönyörű látvány volt, potyogtak a könnyeim.” – idézte fel a kismama.

Aznap éjjel Rocky rosszul lett, és bármennyire is szerették volna, ha még velük marad, nem akarták, hogy szenvedjen. Békésen szenderült örök álomra, mikor átkelt a Szivárványhídon, s most már fentről vigyáz kishúgára.

Megvárta kishúga születését a 17 éves kutya (Fotó: Facebook/FAACAC)

Megvárta kishúga születését a 17 éves kutya (Fotó: Facebook/FAACAC)

„Szavakkal lehetetlen leírni, mennyire szerettük őt, nagyon nehéz nélküle.”

Hű négylábú társuk elvesztésének gyászába ugyanakkor öröm is vegyül, hiszen Rocky találkozhatott kislányukkal. Igazi csodaként élték ezt meg! A menhely munkatársai is emlékeztek a különleges kutyára, szerették volna meghálálni gondoskodásukat. Egy kezeslábast ajándékoztak a kislánynak, melyen ez áll:

„Kedves Hazel! Egy nap  Anyukád és Apukád elmeséli majd első kutyád történetét. Szerdán kora reggel megérkeztél e világra, csütörtök este pedig hazavittek büszke szüleid. Rocky, aki akkor már 18 éves is bőven elmúlt, ott volt, hogy találkozhasson Veled.”

Szeretetben teltek az idős kutya utolsó napjai (Fotó: Facebook/FAACAC)

Szeretetben teltek az idős kutya utolsó napjai (Fotó: Facebook/FAACAC)

A fiatal pár tisztában volt vele, hogy talán már nem sok időt tölthet el velük Rocky, mégis beengedték szívükbe és otthonukba ezt a csodálatos kisöreget. Történetük remélhetőleg sokakat inspirál majd arra, hogyha örökbefogadáson gondolkodnak, nézzenek körül az idős kutyák között is. Ezerszeresen hálálják meg a szeretetet és a gondoskodást is!

Forrás: facebook.com/FAACAC/, kutyabarathelyek.hu, today.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
8
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!