Mozgáskorlátozott kóbor kutyákon segít a különleges kórház

A Romániában található állatkórházban minden kutyának jogában áll futni – még akkor is, ha lábai nem működnek.

A Four Paws International állatmentő szervezet partnere, az Adăpostul Speranta minden kóbor állatnak igyekszik segíteni Bukarestben, sőt még olyanokat is felkarol, akiknek minimális esélye lenne az életben maradásra. Azt az elvet vallják, ha megfelelő gondoskodással boldog életet tudnak biztosítani egy sérült kutya számára, akkor mindent meg is tesznek érte.

Az alapítvány minden sérült kutyánk igyekszik segíteni.

Az alapítvány minden sérült kutyának igyekszik segíteni.

“A Speranta egy kutyát sem hagy hátra. Mindegyikük megérdemli az esélyt az életre, a boldogságra.” – írják Facebook-oldalukon. Különlegesen kialakított, egyénre szabott kiskocsijuk segítségével képesek az önálló mozgásra, és szinte minden olyan tevékenységre, amely örömtelivé varázsolhatja egy kutya mindennapjait. Boldogan szaladnak, élvezik a napsütést, a puha füvet a mancsuk alatt, a bátrabbak pedig még versenyre is kelnek egymással, ami elég mókásan néz ki.

A kutyák teljes életet élhetnek.

A kutyák teljes életet élhetnek.

A világon szinte egyedülálló állatkórházat a Fundatia Speranta nevű alapítvány üzemelteti. Elnöke, Florina Tomescu elmondása szerint az általuk biztosított ellátásra szoruló ebeknek soha többet nem kell aggódniuk azon, hogy újra Bukarest utcáin találnák magukat. “Életük végéig velünk maradnak.” – mesélte a hölgy a The Dodo magazinnak.

Egy beszédes spániel.

Egy beszédes spániel.

A tavasztól-őszig terjedő időszakban a kutyusok rengeteg időt töltenek a szabadban, az állandó használat miatt bizony egyik-másik kiskocsi könnyen elkopik, megrongálódik, a kölyökkutyák pedig egyszerűen kinövik sajátjukat. Önzetlen támogatói segítsége nélkül az állatkórház nem tudna fennmaradni, hiszen időről-időre újabb szerencsétlen sorsú sérült kutyusokat fogadnak be.

A Fundatia Speranta egy kutyát sem hagy hátra.

A Fundatia Speranta egy kutyát sem hagy hátra.

Az alapítvány munkatársai és az állatorvosok is kemények dolgoznak azért, hogy élhető életet biztosíthassanak a bajbajutott kutyáknak. Általuk új életet kapnak a kóborkák, és életre szóló barátságok is köttetnek a mentvények között.

Az utcáról mentett kutyákról életük végéig gondoskodik a román alapítvány.

Az utcáról mentett kutyákról életük végéig gondoskodik a román alapítvány.

Sokan el sem hinnék, min mentek keresztül, látva a mostani állapotukat. “Minden kutyának megvan a maga története, legtöbbjük nagyon szomorú. A mi jutalmunk az ő boldogságuk.” – áll az állatkórház oldalán.

Életre szóló barátságok köttetnek a mentett kutyák között.

Életre szóló barátságok köttetnek a mentett kutyák között.

Forrás: kutyabarathelyek.hu, thedodo.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
1
Kategória: Állatvédelem, Hírek Címke: , , , , , , .

Írd meg véleményed!