Nem győzi ölelgetni gazdáját a border collie, aki az érintést sem viselte el

“Hazajössz velem? Kérdeztem tőle, mire ő mélyen belenézett a szemembe, aztán felugrott, és fejét lehajtva hozzámbújt.”

Az egy év körüli border collie élete első szakaszában nem tapasztalt mást, mint elhanyagolást. Fájdalmas bőrbetegségtől szenvedett, puha, fehér bundája foltokban kihullott, napégéstől vöröslő felületek is tátongtak rajta. A menhelyen folyamatosan romlott állapota, mígnem a texasi fajtamentő szervezethez került.

A 387-es számú gazdikereső sebei az állatmentők szakszerű ápolásának köszönhetően lassan gyógyulásnak indultak. Rövidesen pedig eljött a nap, mikor valakinek megakadt a szeme a szépséges juhászkutyán.

A bőrbeteg border collie a menhelyen (Fotó: thedodo.com)

A bőrbeteg border collie a menhelyen (Fotó: thedodo.com)

„Áttekintettem az adatlapját és azonnal magával ragadott a fényképes leírása. Ideiglenes befogadója részletesen beszámolt jelleméről és temperamentumáról, én pedig meséltem neki az életemről. Úgy vélte, tökéletesen passzolnánk egymáshoz.” – idézte fel megismerkedésüket Curtis Hartsell, a leendő gazdi.

Az informatikus férfi kibertámadások elhárításával foglalkozik egy cégnél, a munkájával járó aktív életmódja miatt aggódott egy picit, vajon, jól érezné-e magát mellette egy kutya. Megmagyarázhatatlan módon azonban azt súgta neki a szíve, hogy minden a legnagyobb rendben lesz kettejükkel. Így hát beadta a jelentkezését a 387-es örökbefogadására.

A kutya ideiglenes otthonában (Fotó: thedodo.com)

A kutya ideiglenes otthonában (Fotó: thedodo.com)

Kezdettől fogva úgy éreztem, hogy minket egymásnak szánt a sors, és ezek az emberek azért vannak itt, hogy segítsenek nekünk egymásra találni.”

Az örökbefogadási procedúra részeként több alkalommal is ellenőrizték a gazdijelöltet, majd meglátogatták otthonában is a kötelező környezettanulmány elvégzéséhez. A férfi körülményei is maximálisan megfeleltek a border collie fajtamentők előírásainak, így elfogadták jelentkezését, és végre létrejött a nagy találkozás kutya és komoly érdeklődője között.

„Átadták nekem a pórázát, letérdeltem a földre és megkérdeztem tőle, hogy akar-e a társam lenni? És elfogadja-e, ha ezentúl ZIB néven szólítom majd? Hazajössz velem, ZIB? – kérdeztem tőle, ő pedig csak ült előttem, mélyen belenézett a szemembe, aztán felugrott, és fejét lehajtva hozzámbújt. Sosem fogom elfelejteni azt a pillanatot.”

A border collie csak ölelte gazdáját (Fotó: thedodo.com)

A border collie csak ölelte gazdáját (Fotó: thedodo.com)

Szavakkal ugyan nem tudta kifejezni a négylábú, mit érez, ez a váratlan mozdulat azonban minden szónál erőteljesebb jelentéssel bírt. A valaha magányos, elhanyagolt kutya végre hazaérkezett. Volt idő, mikor fájdalmai miatt az emberi érintést sem viselte el, most azonban nem győz kedveskedni, és szinte kiköveteli a simogatást, ölelést gazdájától.

A férfi kezdeti aggodalmai hamar tovaszálltak, hiszen a border collie gyönyörűen beilleszkedett életébe. Általa a mindennapok is varázslatossá váltak, s a kutya legalább annyira megmentette gazdáját, mint a férfi a kutyát.

ZIB és új gazdája (Fotó: thedodo.com)

ZIB és új gazdája (Fotó: thedodo.com)

El sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok! Vele teljes az életem! A tudat, hogy mi mindenen mehetett keresztül ez a bájos kutya, miközben csupán szeretni vágyott, és én megadhatom neki mindezt – egyszerűen csodálatos érzés!” – lelkendezett  az újdonsült gazdi.

„Őszintén hiszem, hogy ő is megmentett engem. Bármit megtennék érte! Az életünk egymás körül forog, és én semmire sem cserélném le ezt.”

Imád autózni a kutya (Fotó: thedodo.com)

Imád autózni a kutya (Fotó: thedodo.com)

Forrás: thedodo.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
19
Kategória: Érdekes, Hírek, Örökbefogadás Címke: , , , , .

Írd meg véleményed!