Pláza elől lopta el a kiskutyát, hogy eladja

A szívtelen tolvaj eladásra szánta a pláza elől eltulajdonított kiskutyát.

Március 5-én délben érkezett a bejelentés a székesfehérvári rendőrséghez: egy 62 éves asszony bolognese fajtájú kedvencét ismeretlen tettesek ellopták az üzletközpont elől. Kikötötte a 6 éves kutyát, bement vásárolni, ám mire kiért, a kutyának nyoma sem volt. Azonnal értesítette a rendőröket, akik a helyszínen részletes leírást kaptak Nesiről.

– Még most is dadogok, amikor erre gondolok. Megkérdeztem egy fiatalembert, nem látta-e, ki vitte el  a kutyát. Ő ugyan nem, de más valaki   mondta, hogy két hajléktalannak tűnő férfi vitte el és azt is megmutatták, merre mentek. Azonnal indultam utánuk, közben remegtem, vert a víz. A már említett  fiatalember utánam jött, hogy segít , így ő volt az, aki helyettem felhívta a 112-őt, mert én képteln voltam kezelni idegességemben a telefont. – mesélte az asszony a feol.hu-nak adott interjúban.

Egy székesfehérvári üzletközpont elől lopták el a kiskutyát (Fotó: police.hu)

Egy székesfehérvári üzletközpont elől lopták el a kiskutyát (Fotó: police.hu)

Egy járókelő okostelefonja segítségével fényképet is készített az esetről, a rendőrök pedig figyelmesek lettek egy hajléktalan férfira, amint egy fehér kiskutyával a kezében sétálgat. Már több alkalommal igazoltatták az illetőt, s a kutyalopás bejelentésével együtt összeállt a kép. 15 percen belül nyomára  bukkantak az elveszett kutyának, a feltételezett elkövetőt intézkedés alá vonták.

A rendőrségi kihallgatás során elismerte a lopást, melyet azért követett el, hogy a későbbiekben eladja az ebet. Szabálysértési eljárás indult ellene. Nesi boldogan köszöntette aggódó gazdáját, aki már nagyon várta, hogy újra együtt lehessenek.

Nesi, a bolognese kutyus szerencsésen visszakerült gazdájához (feol.hu)

Nesi, a bolognese kutyus szerencsésen visszakerült gazdájához (feol.hu)

Bízunk benne, hogy egyre több üzlet nyitja meg kapuit a kutyával érkező vásárlók előtt is, hiszen ez az eset is jól példázza, rövid idő alatt is mekkora baj történhet, ha a tiltás miatt nem vihetjük be magunkkal kedvencüket.

Forrás: feol.hu, police.hu

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is, hogy megelőzhessük a bajt! kövess minket Facebookon és Instagramon is! Köszönjük! 🙂

Like
Kategória: Hírek, Közérdekű.

Írd meg véleményed!