Plüss elefántjával együtt költözhetett új otthonába a szomorú menhelyi kutyus

Valentin-napon hagyták a menhelyen a kedvenc játékával együtt…

Smokey depresszióba esett, mikor megtudta, hogy nemcsak átmenetileg köszönt el tőle szeretett családja, hanem – talán – örökre. A papírjai szerint 5 éves kutya kölyökkora óta velük élt, még sohasem kellett „gazdit cserélnie”. Otthonuk elvesztése miatt azonban költözniük kellett, kedvencüket pedig nem vihették magukkal új lakhelyükre. A pitbullok és keverékeik az Egyesült Államokban is nagy népszerűségnek örvendenek, ám számos helyen nem tűrik meg őket, veszélyes minősítésük miatt akár tilthatják is tartásukat.

A pitbull és a plüss elefánt (Fotó: thedodo.com)

A pitbull és a plüss elefánt (Fotó: thedodo.com)

Egyetlen barátja nyújtott neki vigaszt a kennel magányában: a rózsaszínfülű szürke plüss elefánt. Az állatmentők gazdikereső plakátján is kiemelték, hogy Smoke csak és kizárólag plüssével együtt lehet örökbefogadni. Hetekig várták, hogy felfigyeljen rájuk valaki, bármennyi szeretettel is gondoskodtak róluk az önkéntesek, nem pótolhatták az otthon melegét és a gazdi nyújtotta biztonságot.

Smokeyt megrémítette az ismeretlen környezet, érzéseinek morgással adott hangot, így viszont kétséges volt, ki fogja magához venni… Mi lesz, ha félelmében esetleg támadólag lép fel? Ekkor lépett színre egy másik szervezet, akik hozzáértő, tapasztalt ideiglenes befogadót kerestek a viselkedésproblémássá vált kutya számára. Bíztak benne, hogy családi körülmények között magatartása is megváltozik majd, méghozzá jó irányba.

Smokey hirdetésén külön kiemelték játékát is (Fotó: thedodo.com)

Smokey hirdetésén külön kiemelték játékát is (Fotó: thedodo.com)

Az I Have a Dream Rescue Organization (Van Egy Álmom állatmentő szervezet) éppen egy másik kutya viselkedését mérték fel a menhelyen, mikor megpillantották a plüssével összebújó pitbullt. Első látásra beleszerettek, tudták, hogy nem hagyhatják ott. Terveik szerint addig maradhat ideiglenes befogadónál, míg családja vissza tudja venni, s ha ez mégsem lehetséges, segítenek neki megtalálni a megfelelő gazdfit.

Smokey és plüsselefántjának története rengeteg szívet érintett meg Amerika-szerte, így a menhely és a szervezet is nagyobb figyelmet kapott, újabb esélyt adva a gazdira váró, rehabilitációt igénylő ebekre. Reményteli tekintete már önmagában is mosolyra fakaszt, az állatmentés csodája tükröződik benne:

Smokey vidám mosolya (Fotó: thedodo.com)

Smokey vidám mosolya (Fotó: thedodo.com)

Forrás: thedodo.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
1
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , .

Írd meg véleményed!