Puszikkal hálálta meg az elhagyott kutyus, hogy megmentették

Nem tudni, min mehetett keresztül a 6 hónapos kölyök, mégis bizalommal fordult megmentőjéhez.

Gazdájában is bízott, ám egy nap egy kerítéshez kötve találta magát a fiatal keverék azon a területen, melyet csak “kutya-lerakóként” ismernek Texas államban. Itt szabadulnak meg azoktól az állatoktól, amelyekre már nincs szükség… Ennek az ebnek azonban hatalmas szerencséje volt!

A kerítéshez kötötték ki a kölyökkutyát

A kerítéshez kötötték ki a kölyökkutyát

– Nem lehet mindegyiküket megmenteni, de meg kell próbálni. – vallja Judy Obregon, a helyi állatmentő szervezet vezetője, aki naponta rója az utakat olyan állatokat keresve, akik még életben vannak. Sajnos a legtöbbjük már feladja, mire eljut hozzájuk. Ezen a héten azonban a szemétkupacok között mozgást észlelt, reménnyel telve azonnal megállította az autóját.

A motor hangjának hallatán egy sántikáló kiskutya indult el felé. Hangosan nyüszítve köszöntötte megmentőjét, s ahogy odaért hozzá, rögtön a kezébe hajtotta kis buksiját. A hölgyet annyira lefoglalta a kiskutya láttán érzett bánattal vegyes öröm, hogy csak akkor vette észre, mi van a nyaka körül, mikor betette az autójába: cipőfűzővel tekerték körbe, méghozzá eléggé szorosan… A madzag másik vége a kerítésen lógott, s bár a kutyának sikerült elszakítania, mégsem menekült el. Azon a helyen várta gazdáját, ahol magára hagyta.

Ismeretlenül is megbízott megmentőjében a kiskutya

Ismeretlenül is megbízott megmentőjében a kiskutya

Mikor elhajtottak onnan, a kölyök még egy utolsó pillantást vetett hátra, mintegy maga mögött hagyva a szomorú múltat. S ahogy érezte, biztonságban van már, egy szeretetteljes puszi formájában adott hálát, és le sem lehetett vakarni pofijáról a vidám mosolyt.

Így mosolygott a kiskutya, amikor megmentették

Így mosolygott a kiskutya, amikor megmentették

Szerencsére Callie egészséges és az étvágya is jó, már csak egy szerető gazdira van szüksége, aki élete végéig vigyázni fog rá.

– Az ilyen esetek mindig megríkatnak. Szinte hihetetlen, hogy ezek a kutyák képesek a megbocsátásra. Látni a szemükben. – mesélte könnyek közt Judy a TheDodo magazinnak.

Callie, a kölyök már az autóban, biztonságban

Callie, a kölyök már az autóban, biztonságban

Megmentése után egy nappal Callie már boldogan mosolygott ideiglenes otthonában, elvarázsolva családját. Úgy tűnik, túllépett mindazon, ami vele történt, s például szolgálhat mindnyájunk számára, hogy bármi is történt a múltban, előre nézzünk, és lássuk meg a jót a mindennapokban is. 🙂

Forrás: facebook.com/taoanimalrescue, thedodo.com


Facebook – Instagram *

Like
Kategória: Érdekes, Hírek, Videók Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!