Rólunk

Minden kutya megérdemli, hogy szeressék!

Bemutatkozik a KutyaSzeretet.hu

“Őszintén hiszem, hogy minden kutya megérdemli, hogy szeressék – legyen szó mentális, érzelmi vagy fizikai rehabilitációra szoruló, sérült vagy csupán a színe, mérete, kora miatt hátrányos helyzetűnek megítélt ebről.”

Egy csendes téli éjszakán fogalmazódott meg bennem a KutyaSzeretet.hu gondolata. Többeknek ismerős lehet előfutára, az Ebpercek.hu, mely közös projektként indult az egyik vezető kutyás híroldallal, ahol szép számmal – és sikerrel – jelentek meg korábban cikkeim. Egy súlyos betegség miatt azonban hosszú időre abba kellett hagynom az írást. A tévhitekkel szegélyezett krónikus Lyme-kór majd két évre kispadra ültetett, s a gyógyulás lassú és rögös útján éreztem azt, hogy nemcsak az életemet, hanem az oldalt is megilleti egy alapos újratervezés. Így 2018. augusztusában indult útjára új névvel, új megjelenéssel.

S hogy mi is az oldal célja? Nagyon örülök, hogy felmerült ez a kérdés! A név, a KutyaSzeretet számomra két fontos értelemmel is bír. Egyfelől a kutya, aki szeret minket, kinek szívében feltétlen szeretet lakozik irántunk, emberek iránt, másfelől pedig a kutya, akit mi, emberek szeretünk, akivel megosztjuk életünket. A kutya és gazdája – illetve szívemhez közelebb állóan mondva – ember és kutyatársa között varázslatos kapcsolat alakulhat ki. Nap, mint nap láthatunk erre csodás példákat, ahogy ellenpéldákat is sajnos. Rajtunk, kutyatulajdonosokon múlik, megadjuk-e hűséges kísérőnk számára mindazt a figyelmet, gondoskodást, mely jólétéhez, örömteli mindennapjaihoz szükséges. Ebben szeretnék útmutatást nyújtani a kutyatartóknak, s azoknak is, akik fontolgatják, hogy befogadjanak-e családjukba egy kedvencet.

A KutyaSzeretet-en a gondos gazdilét és a közös szabadidős tevékenységek népszerűsítése mellett természetesen kiemelt figyelmet szentelek az örökbefogadásnak és a jótékonysági felhívásoknak is.

A korábbi oldalról átemeltem az „Ebpercek” pontot, ahol szívhez szóló történeteket, érdekességeket és a felelős kutyatartással kapcsolatos hasznos információkat hozok a kutyás nagyvilágból. A „Kutyajó helyek” alatt kutyával is látogatható városi és vidéki látnivalókat, kirándulóhelyeket szeretnék bemutatni – ebben segítségemre lesz a VizslaKalandorok elhivatott csapata. A “Pajtiarcok” alatt jobbnál-jobb kutyás programajánlatok között böngészhetnek a honlapra látogatók.

És itt jön a számomra legkedvesebb rész, a “Kutyamosoly“, melyben állatvédelmi segítő akciók és elfeledettnek hitt gazdikeresők szerepelnek. Elsőkézből kaptam, kapok ehhez is inspirációt, családi életünket ugyanis három kutyával osztjuk meg. Ebből két mentett négylábú zsenink élete is szomorúan indult: Öcsit alig 3 hónapos korában találták egy árokban, félig lebénulva, miután elütötte egy autó. A gondos ápolásnak köszönhetően gyönyörűen felgyógyult, igazi labdamán vízicsibe lett belőle. Kira pedig 8 hónapos korára már kétszer is megjárta a rideg, zsúfolt menhelyet, mire párommal egymásra találtak öt évvel ezelőtt.

A KutyaSzeretet.hu négylábú inspirálói: Kira, Milka és Öcsi

Csupaszív dalmatám, Milka idén augusztusban töltötte be a 10. életévét – bámulatos módon ő az idő múlásával fiatalodik vissza. Sokan azonban nem ilyen szerencsések… Jómagam hosszú évek óta segítem az egyik fajtamentő szervezet tevékenységét, így betekintést nyerhettem az állatmentés fájdalmas mélységeibe és felemelő szépségeibe is. Talán ezért is ragad magával olyannyira a menhelyeken tengődő, esélytelennek tartott „kisöregek” helyzete. Terveim között szerepel egy idős kutyák örökbefogadását népszerűsítő kampány elindítása is.

Őszintén hiszem, hogy minden kutya megérdemli, hogy szeressék – legyen szó mentális, érzelmi vagy fizikai rehabilitációra szoruló, sérült vagy csupán a színe, mérete, kora miatt hátrányos helyzetűnek megítélt ebről. Saját tapasztalataim alapján merem mondani, hogy még a legnehezebb, legkilátástalanabb helyzetből is létezik kiút – néha csupán egy segítő kézre és egy kis szeretetre van szükség ahhoz, hogy rátaláljunk.

Szeretettel várom olyan partnerek, segítők jelentkezését, akikkel hasonló szellemben tudunk együttműködni a jövőben.

Maurer Lilla Éva
Tulajdonos

www.kutyaszeretet.hu
info@kutyaszeretet.hu
#kutyaszeretet
* FacebookInstagram *

Like
1