Semmi mást nem kért a sokat szenvedett árva kutya, csak egy ölelést

„Lénye elvarázsol, ereje és kitartása lenyűgöz, szeretete és élni akarása teljesen magával ragad.”

Milly, az alig 12 kilós keverék kutya rengeteg megpróbáltatáson mehetett keresztül, mire végre olyan állatbarátokhoz került, akiktől visszakapta a reményt. Egy texasi menhelyen figyeltek fel rá, törött lába, sérült szeme, elmozdult állkapcsa mellett vérszegénységgel küzdött, és szívféreg-tesztje is pozitív lett. Szó szerint romokban hevert… A szabályok miatt két hét múlva hozhatták csak el, számolták a másodperceket, hogy még életben találják karanténidejének leteltével is:

 „Rettenetes lehetett a múltja, bántalmazhatták. Két héten át gubbasztott a rácsok mögött a sarokban… Ott rohadt volna el, ha nem mentjük ki.” – mondta el Stacey Silverstein, a New York-i állatmentő szervezet tagja.

Milly a műtét után

Milly a műtét után

Az állatkórházban váratlan hírt kaptak Milly felől: vemhes volt, ami tovább súlyosbította állapotát. Tudták, nem lesz könnyű kihordania a kicsiket, ezért egy olyan klinikára szállították, ahol 24 órás figyelmet és ellátást kaphatott kölykeivel együtt. 10 apróságot hozott a világra, ám legyengült szervezete és az anyaméhben átélt megrázkódtatások miatt egyikük sem maradt életben. Milly kitartása és élni akarása azonban minden nehézséget felülírt, és csodálatos módon a mai napig megőrizte az emberekbe vetett bizalmát.

„Milly csupa szeretet, bámulatos, milyen bizalommal fordul ma is felénk. Érthető lenne, ha mindezek után nem tenné. Gyűlölnie kellene minket mindazokért a kínokért, amiket valaha valaki neki okozott.”

A sérült kutya gyógyulása hosszú folyamat

Kényeztetés a nehézségek után

Az árva kutyus különös vonzalmat mutatott a kórház egyik alkalmazottja felé. Története és a szeretet iránti vágya elvarázsolta az asszonyt:

„Sok időt tölt a karjaimban. Alig 12 kiló, de a legédesebb cukorborsó. Minden vágya, hogy a közelemben lehessen, munka közben is az ölemben pihen.” – persze így nem könnyű a gépelés, hisz folyton simogatni, szeretgetni kell Millyt. Állatorvos főnöke lekapta a bájos jelenetet, legalább van mire fogni az elmaradásokat.

„Lénye elvarázsol, ereje és kitartása lenyűgöz, szeretete és élni akarása teljesen magával ragad. Milly egy imádnivaló tünemény. Nem szeretne mást, csak az ember közelében lenni, és azt, hogy szeressék. Ez teszi őt boldoggá.”

Milly az ember közelében boldog

Milly az ember közelében boldog

Millynek legalább három komoly műtéten kell még átesnie, mire örökbefogadhatóvá válik: törött lába, sérült szeme gyógyulása után az ivartalanítás lesz már csak hátra. Egészen bizonyos, hogy rengeteg boldogsággal halmozza majd el leendő családját, a szívében rejlő tengernyi szeretetet mindenkivel örömmel osztja meg. Nagyszerű kedvenc lesz majd belőle:

„Milly története egész egyszerűen fantasztikus. Mennyi akadályt győzött le már eddig is! Sajnos kölykei nem lehetnek velünk, de ő itt van, és ezért mérhetetlenül hálásak vagyunk. Bízunk benne, hogy minden szépen alakul a továbbiakban!”

Forrás: Facebook/RescueDogsRockNyc, thedodo.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
5
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Kutyasorsok Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!