Szemeteskonténerből mentettek ki egy 14 éves kutyát Dobozon

Napok óta heverhetett ott a hidegben, étlen-szomjan…

December 2-án érkezett a bejelentés a Gyulai Állatvédő Egyesület önkénteseihez: egy kukába dobott idős kutyának kértek segítséget Dobozon. A helyszínre érve döbbenetes látvány fogadta őket, a magatehetetlen kutya a szemétkupac tetején, a napok óta rothadó, bűzlő dögök között feküdt. A település elhullott állatait ezen a helyen gyűjtik össze, innen szállítják el megsemmisíteni – derül ki az egyesület egyik hozzászólásából. Az idős kutyának is ezt a sorsot szánhatták, halálra ítélték őt.

Magatehetetlenül várta a segítséget az idős kutya (Fotó: Gyulai Állatvédő Egyesület)

Magatehetetlenül várta a segítséget az idős kutya (Fotó: Gyulai Állatvédő Egyesület)

Az állatmentők kiemelték, majd orvoshoz szállították a kritikus állapotban lévő kutyát. Szinte csoda, hogy még életben találták a fagyos időben! Infúziót és antibiotikumot kapott, az ételt és a vizet is elfogadta. Megmentőinek nagy kő esett le a szívéről, hogy az első éjszakát túlélte, és a keringése is helyreállt. Lábai mozognak, de olyannyira kimerült, hogy még tegnap sem próbált meg lábra állni, ezért a mai napon teljes kivizsgáláson esik át.


Friss hírek a Gyulai Állatvédő Egyesülettől:

“2017.12.04
Megtörtént Sam /ezt a nevet kapta / kivizsgálása. Nincs sehol semmi eltörve, viszont a nyakán egy csigolyán sérvet talált a doki, ez okozza a részleges bénulást.
Sajnos a dolog kétesélyes. Gyógyszereket kap, ami esetleg segíthet és lábraáll, vagy nem javul és akkor nyaktól lefelé teljesen lebénul.
Sajnos más gyógymód egy ilyen idős kutyánál nincs. Egy hét múlva meglátjuk.”

Veletek együtt szurkolunk a kisöregnek! Tarts ki Sam!


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek Címke: , , .

Írd meg véleményed!