Szépen gyógyul Fülöp, “az Emberség, a Szeretet és az Összefogás jelképe”

Kedden érkezett a bejelentés a nyíregyházi Állatbarát Alapítványhoz egy borzalmas állapotban lévő kutyáról. Egy emberként drukkolunk Fülöp felépüléséért, és a ma reggeli képek láttán egy igazi húsvéti csodát élhetünk át!

A vashordóhoz rövid láncon kikötött kutyának a nyaka köré tekert szoros zsinórtól hatalmas ödéma keletkezett a fején. Elképzelhetetlen, mi mindenen mehetett keresztül, mire végre gondos, szakértő kezekbe került a napokban. Miután megszabadították a lánctól, azonnal állatorvoshoz vitték, ahol altatásban eltávolították a műanyag zsinórt, lekezelték sebeit, sokktalanításon és fájdalomcsillapításon is átesett. Szépen felébredt, hálásan fogadta a folyadékot, és a simogatást is.

Fülöp megtalálásakor (Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook)

Fülöp megtalálásakor (Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook)

Nagyon hosszú ideje nem evett, nem ivott, a gyomra teljesen összeszűkült, ezért speciális, tápláló élelmet kap naponta több alkalommal, természetesen kicsi adagokban. Eleinte így is alig maradt meg benne az étel, ám fokozatosan csillapodott a hányás, és már egyre jobb étvággyal fogyasztja el az eledelt.

Mind e közben, pedig dugja a kis buci fejét az ölünkbe…. Hihetetlenül kedves, szeretetéhes kutyus.” írták megmentői.

Fülöp hihetetlenül hálás, szeretetéhes kutyus (Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook)

Fülöp hihetetlenül hálás, szeretetéhes kutyus (Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook)

Az átélt szörnyűségek miatt Fülöp érthető módon nagyon kimerült, sokat alszik, ugyanakkor nagyon igényli a simogatást és a törődést. Szombati hírei bizalomra adtak okot:

“Fülöp már farokcsóválva fogad bennünket minden alkalommal. Két óránként kap kis adag élelmet, melyet jó esetben illedelmesen leülve vár meg, míg szervírozásra kerül. Ha türelmetlenebb, akkor pedig kiszolgálja magát. 🙂 Az ödéma visszahúzódásának egyelőre nincs látható jele. Naponta többször is átesik a sebkezelésen, folyamatosan kapja a vitaminokat, erősítőket, az előírt gyógyszereket. Bár látványos javulás a seb és az ödéma állapotában nincs, Fülöp azonban egyre erősebb, aktívabb. Így nagyon bizakodunk, hogy a várva várt lohadás is megindul!” – olvashatjuk az Állatbarát Alapítvány Facebook-oldalán.

Ide kattintva megnézhetitek legfrissebb videóját is, amin éppen a táptartóból csipeget! 🙂

Fülöp jó étvággyal eszik, iszik (Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook)

Fülöp jó étvággyal eszik, iszik (Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook)

Szívmelengető üzenetben köszönték meg az alapítvány állatmentői a segítségnyújtást:

“Csodálatos és példaértékű az az összefogás, az az önzetlenség, az a segíteni akarás, ahogyan ezrek álltak egy emberként a megkínzott Fülöp kutyus mellé. Fülöp mára valóban egy jelkép lett. Sajnos az emberi kegyetlenség jelképe is, de olvasva az üzeneteket, kommenteket, az utalások közleményeit, látva azt a megmozdulást, amit szőrnyű sorsa elindított:

az Emberség, a Szeretet és Összefogás jelképe is !

Ez a testileg és lelkileg megkínzott kutyus nem csak a felelőtlen állattartásra, az emberi gonoszságra és brutalitásra hívta fel a figyelmet. Hanem arra is, hogy az emberek többsége igenis EMBER, jóérzésű, jólelkű EMBER! Köszönjük Nektek, hogy ezt a hitet visszaadjátok nekünk nap mint nap. Kérünk Benneteket, hogy ahogy bennünk tartjátok a hitet, ahogy Fülöp kutyát támogatjátok, ugyanígy tegyétek ezt minden rászorulóval!! Rengeteg testileg vagy akár lelkileg megkínzott állat vár segítségre. Olyan élőlények, akik nem tudnak kiállni magukért! Álljatok ki értük és segítsétek az értük küzdő állatvédőket!” – 

Fülöp meghálálja a törődést, nézzétek ma reggel milyen látvány fogadta megmentőit. 🙂

Fülöp Húsvétvasárnap reggel (Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook)

Fülöp Húsvétvasárnap reggel (Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook)


Friss videó (2017.04.17.) – Fülöp már vicceskedik is!


Mielőbbi gyógyulást és szerető, gondos gazdikat kívánunk Fülöpnek! 🙂

Forrás: Állatbarát Alapítvány/Facebook, kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Instagramon is további érdekességekért! Köszönjük! ????

Like
Kategória: Állatvédelem, Fülöp, Hírek.

Írd meg véleményed!