Szívmelengető találkozás: az özvegyasszony a legidősebb kutyát kérte a menhelyen

Férje és szeretett kutyája halálát követően azt a kutyát fogadta örökbe, aki idős kora és gyógyíthatatlan betegsége miatt senkinek sem kellett.

Az özvegyasszony egy nap besétált a helyi állatmenhelyre, egy kutyát szeretett volna örökbefogadni. Nincs is ebben semmi meglepő, ugye? Ám új négylábú társa kiválasztását egy feltételhez kötötte: a legöregebb ebet kérte, akit senki sem akart hazavinni.

A kaliforniai állatmentő szervezet munkatársai rögtön tudták, melyik védencüket mutassák be az asszonynak. A 12 éves keverék, Jake néhány hónappal korábban érkezett gondozásukba az utcáról. Ki tudja, mennyi ideig tengethette életét kóbor kutyaként, súlyos bőrproblémái mellett fogai is borzasztó állapotban voltak, s ha ez még nem lenne elég, az idős kutyus gyógyíthatatatlan daganatos betegséggel is küzdött.

Jake, az idős kutya imád betakarva aludni (Fotó: today.com)

Jake, az idős kutya imád betakarva aludni (Fotó: today.com)

Mindezek ellenére Jake jókedélyű, hálás kisöreg, akinek legfőbb vágya egy kényelmes fekhely és persze a sok-sok szeretet, melyet „előző életében” nélkülöznie kellett. Örökbefogadása óta azonban mindezt megkapja, új mamája éjt-nappallá téve boldogan kényezteti őt.

Melani Andrews embert próbáló éven van túl: férjét januárban veszítette fel, kedvencük egy hónappal később követtő őt az égi vadászmezőkre. Az özvegyasszony magára maradt mély gyászával – egyedül pedig még nehezebb megbirkózni a tudattal, hogy akiket mindennél jobban szerettünk, már nincsenek többé velünk. Ekkor döntött az örökbefogadás mellett. Társra vágyott a magányban, egyúttal szívét melengette a gondolat, hogy megmenthet egy árva életet.

Jake (Fotó: iheartdogs.com)

Jake (Fotó: iheartdogs.com)

Mikor megpillantotta az idős kutyust a menhelyen, boldogság járta át a szívét, tudta, egymásnak szánta őket a sors. Tisztában volt vele, hogy Jake-nek talán már csak pár hónapja lehet hátra, ez még inkább ösztönözte arra, hogy élete végéhez közeledve kényelmes és biztonságos körülményeket biztosítson a kiskutyának. Rövid idő múlva pedig együtt ballagtak haza, hogy megkezdhessék közös életüket.

Sokban hasonlítanak egymásra: mindketten szeretik az otthon nyugalmát, megelégednek a környéken tett kellemes sétákkal, és szívesen pihennek egymás mellett a kanapén. A valahavolt utcakutya boldogan kuckózik be egy pihe-puha takaró alá, gazdija pedig örömmel nézi kedvence békés szundikálását. És még a mosolyuk is egyforma! Ilyen egy igazi happy end!

Az idős kutyus és örökbefogadó gazdija (Fotó: today.com)

Az idős kutyus és örökbefogadó gazdija (Fotó: today.com)

Forrás: today.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
6
Kategória: Érdekes, Hírek, Örökbefogadás Címke: , , , .

Írd meg véleményed!