Szomorú üzenettel hagyták magukra a huskykat a parkban

„Kedves, egy éves kutyák vagyunk. Kérünk szépen, ne válassz szét minket!”

A legtöbb kutya számára egy út a kutyaparkba maga a mennyország. Szabadon szaladgálhatnak és játszhatnak pajtásaikkal, ismerkedhetnek az új jövevényekkel és megannyi csodás élménnyel térhetnek haza. Ám Vada és Layla, a két fiatal husky számára szomorú fordulatot hozott a várva-várt kirándulás…

Játék, táp és felszerelés - így hagyták magukra a kutyákat

Játék, táp és felszerelés – így hagyták magukra a kutyákat

Mona Ahmed, a kaliforniai kutyaélménypark vezetője elsőre nem lepődött meg különösebben, mikor értesítették arról, hogy két kutyát találtak magukra hagyva. Máskor is előfordult már, hogy egy elkóborolt kutya besétált oda, de a gazdisokat mind sikerült hazajuttatni, a gazdátlanokat pedig menhelyen elhelyezni. Az elmúlt 10 évben 13 kutyáról kellett gondoskodnia, Vada és Layla esetéhez hasonlóval azonban még egyszer sem találkozott: kedvenc játékaik, etető- és itatótáljuk, valamint egy doboz táp társaságában tették ki őket a zárt futtatón. A csomagban egy kézzel írott üzenet állt:

„A nevünk Vada (fekete-fehér) és Layla (barna-fehér). Kedves, egy éves huskyk vagyunk. Kérünk szépen, ne válassz szét minket. Layla nagyon fél a testvére nélkül.”

Kérjük, ne válassz szét minket! - állt a papíron

Kérjük, ne válassz szét minket! – állt a papíron

Ahmed szóhoz sem jutott a zavartan bolyongó kutyapár láttán. Érdeklődésére a jelenlévők elmondták, hogy órák óta várják vissza gazdájukat. Mint kiderült, az illető egy nő volt, aki annyit vetett oda a gazdiknak, hogy kiugrik az autójához egy pillanatra. Ez a pillanat a két kutya számára azonban örökké tartott… Gazdájuk nyomtalanul eltűnt.

Szerencsére még időben érkezett a segítség, hiszen éjszaka akár baleset is érhette volna őket, ha ijedtükben megpróbálnak kimászni a magas kerítésen, fennakadhattak volna vagy a közeli autóútra tévedve el is üthették volna őket.

„Pokoli dühös vagyok. Nem ez a módja annak, ha meg akarsz válni a kutyádtól. Elég lett volna, ha segítséget kérnek.” – tette hozzá megmentőjük.

Vada és Layla, a két husky

Vada és Layla, a két husky

Állatmentő szervezete természetesen befogadta a két kutyát, és együtt helyezték el őket ideiglenes otthonban. Megkapják a szükséges oltásokat, a microchipet és átesnek az ivartalanításon is, míg végleges gazdijukra várnak. Akit lehet, hogy már meg is találtak gondozójuk személyében: a hölgy első látásra beleszeretett a testvérpárba.

Minden nap elviszi őket a kutyaparkba, hogy kifuthassák magukat és elfeledhessék a velük történteket, és minden séta után – vidáman és kellően lefáradva – együtt indulnak haza.

Forrás: thedodo.com
Fotók: Mona Ahmed


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
3
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , , , .

Írd meg véleményed!