Tankolni álltak meg, végül egy kóbor kölyökkel tértek haza

Az üzletből kijőve egy ismeretlen kiskutya várta őket az autónál…

Emily Trost és barátja egy tízhetes országjáró körúton voltak, mikor megálltak tankolni egy montanai benzinkútnál. A vásárlás után azonban nagy meglepetés érte őket: egy kölyökkutya üldögélt autójuk mellett, mintha csak rájuk várt volna:

„Először azt gondoltuk, vagy a kúton dolgozik a gazdája vagy valakihez tartozik, aki szintén itt tankol. Körbekérdeztük az autósokat, majd vártunk egy kis ideig, hátha érte jön valaki. Senki sem jött, és ahogy ott vártunk, észrevettük, mennyire koszos a bundája. Telis-tele volt tüskékkel, gallyakkal és tövisekkel, majd megszakadt a szívünk.” – mesélte Emily a The Dodo magazinnak.

A benzinkúton talált új családra a kölyök

A benzinkúton talált új családra a kölyök

Kis idő múltán leparkolt mellettük egy hölgy, aki elmondta nekik, hogy a környéken rengeteg a kóbor kutya, ő pedig élelemmel igyekszik segíteni mindennapjaikat. Könyörögve kérte a fiatal párt, vigyék magukkal a kicsit, megérdemli, hogy saját otthona és családja legyen. A pusztaságban nem vár rá más, mint a magány, az út veszélyes közelsége miatt bármelyik percben áldozatul eshet egy arra járó autónak.

Emily és kedvese úgy döntöttek, magukkal viszik a kölyköt, s ha úgy alakul, egy állatmentő szervezet segítségét kérik majd az elhelyezésében. Elég volt belenézni reménykedő szemeibe, és a lelkük mélyén érezték, hogy ez nem fog megtörténni:

„Percekkel azután, hogy elindultunk, tudtuk, hogy hazavisszük magunkkal.”

 Vigyél magaddal, kérlek!

Vigyél magaddal, kérlek!

A kölyök a Montana nevet kapta arról az államról, melyben egymásra találtak. Talán azért választhatta az ő autójukat, hogy egy kis élelemhez és szeretethez jusson. Nem sejthette, mekkora szerencséje lesz.

„Nagyon aranyos volt másnap reggel! A sátrunkban ébredt és a fejünkre mászott, nyüszögött és puszikkal árasztott el minket. Azt hiszem, valóban meglepte, hogy még mindig ott voltunk mellette. Valószínűleg senki sem akart még ennyi ideig vele maradni.”

Montana és új családja

Montana és új családja

Az első napokban a hét hónapos Montana szinte éjt-nappallá téve aludt, boldoggá tette, hogy végre talált egy nyugodt, kellemes pihenőhelyet két olyan ember oldalán, akik szerették őt. A kezdeti megszeppenést követően megmutatkozott szeleburdi, vidám jelleme, és hatalmas energiái ellenére is igyekezett udvariasan, kedvesen viselkedni, hogy lenyűgözhesse megmentőit. Hálás volt, hogy őt választották.

„Élvezte az út hátralévő részét, mindig izgatottan várta, hogy jöhessen velünk túrázni és úszni. Példásan viselkedett az autóban is, lefeküdt és békésen szundikált. A sátorban is nyugodtan aludt, és gyorsan megtanulta, hogy az az átmeneti otthonunk, ahol éppen felállítottuk.”

Egy kiskutya új élete - Séta a vadonban

Egy kiskutya új élete – Séta a vadonban

Kalandos utazásukról megannyi élménnyel tértek haza, s az új jövevényt is nagy szeretettel fogadták kutyáik. Kivirult új otthonában, imádja tesóit és játékait is. Hihetetlenül hálás mindazért a szeretetért, melyet családjától kap. Néha ugyan megmakacsolja magát, ha valamit nem szeretne – vagy éppen nagyon szeretne -, de napról-napra szépen fejlődik.

Montanát azon a bizonyos napon a szíve vezethette el Emilyék autójához,  jobb helyre aligha ülhetett volna le a benzinkúton. Életre szóló családra és otthonra talált. 🙂

Forrás: thedodo.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
3
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!