Téli meseország elevenedik meg Tasha Tudor festményein

Hófödte táj, csilingelő csengőszó, a sütőben melegedő kalács… Mind-mind a tél és az oly várva-várt karácsony hangulatát idézik fel bennünk.

Tasha Tudor, amerikai gyermekkönyv szerző és illusztrátor különleges, mesebeli világot ábrázoló művein generációk nőttek fel a 20. században. Népszerűsége ma is töretlen, titka, hogy szívből alkotott és szívből élt. Ceruzarajzai, vízfestményei mesekönyveket és képeslapokat is díszítenek, s bárhová is kerülnek, a világ minden táján örömmel fogadják őket. Ezúttal a téli idillt árasztó festményekkel kedveskedünk Nektek. 🙂

Tasha Tudor mesebeli téli festménye

Téli táj festményen

“Azt gondolom, alkotásaim azért is olyan vonzóak, mert a pillanat hevében születnek, nem a képzelet szüleményei… Nem én találom ki őket. A képeimen szereplő emberek az unokáim és a barátaim, és a környezetet is úgy jelenítem meg, ahogy engem körülvesz. A virágok vadon nőnek a legelőkön vagy a saját kertemben.” (Tasha Tudor)

A művésznő szívéhez azonban talán kedvencei álltak a legközelebb. Mesebeli otthona a “Corgi Cottage” (Corgi Kunyhó) nevet viseli, mely mindazok előtt nyitva áll, akik szeretnének belépni egy talán már elfeledett, de ma is virágzó csodaországba.

Tasha Tudor és kutyája a művésznő kertjében

Tasha Tudor és kutyája a művésznő kertjében

Nyulak a legelőn - Tasha Tudor egyik festménye

Kisgyermekek és corgik Tasha Tudor téli festményén

Tasha Tudor és kutyái egy téli napon

Tasha Tudor és kutyái egy téli napon

Tasha emléke és hagyatéka tovább él szerető családjának köszönhetően, honlapján külön zugot tartanak fent a corgiknak, ahova bárki feltöltheti legkedvesebb fotóját kutyusáról -> Corgi Corner.

Forrás: juno.hu, tashatudorandfamily.com


Facebook – Instagram *

Like
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , , , , , .

Írd meg véleményed!