Több menhelyen is óriási károkat okozott a hétvégi vihar

Szanaszét heverő tetődarabok, szétszaggatott kerítések, felborult kennelek… Elképzelhetetlen pusztítással vonult végig az országon a tomboló szél. Segítségre várnak a menhelyek!

Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány fotóin is jól látszik, mekkora károkat okozott a szél: az egész kennelsor tető nélkül maradt. Újabb esőzést ígérnek erre a hétvégére is, ezért mielőbb igyekeznek elvégezni a helyreállítási munkálatokat, ám ehhez a Ti segítségetekre is szükség van!

Zachariás Ágnes, a solti menhely vezetője emberfeletti erővel menti, gondozza és rehabilitálja a kidobott kutyákat és macskákat, ám a kennelek rendbehozatala komoly anyagi kiadással jár az állatok mindennapos ellátása mellett, melyet szintén beérkező adományokból gazdálkodnak ki.

A hernádi gazdikeresők is megszenvedték a viharos időt. Órákba tellett a törmelékek eltakarítása, mire egyáltalán be tudtak jutni a kennelekhez. A tető jelentős része itt is megrongálódott, életveszélyes lemezek lógnak mindenhol. Több kutyaházat felborított és arrébb repített a szél, a felszerelésekkel együtt a külső tárolókat is átrendezte hihetetlen erejével:

“… pár kutya kitudott felül mászni, de szerencsére mind meglett. Áthelyeztük őket máshová, de most a többi kennel lett túlzsúfolt és sok a vita a kutyák között. Több kutyát láncra kell tennem, még mielőtt széttépik egymást. Jelenleg ez a legolcsóbb megoldás és a leggyorsabb. Volt olyan kennel ahol a nehéz házat is arrébb rakta a vihar. A külső tárolókat is átrendezett a szél. Mindenhol tányérok és tejes ládák hevertek. Fogalmam nincs, hogy állítunk mindent vissza, mert sok mindent cserélni kell annyira tönkre ment.” – írta a menhely vezetője, Kolák Anikó Facebook-bejegyzésében.

100 kutya biztonságos elhelyezéséhez és a helyreállítás mielőbbi kivitelezéséhez hálásan fogadják az adományokat!

A Gyömrői Kutyamentsvár Állatotthont sem kímélte a vihar. Védenceik épségben megúszták a szélsőséges időjárás rettenetes óráit, ám ez csak a szerencsének köszönhető, hiszen a szél itt is mindent vitt. Így nézett ki hétfőn reggel a menhely:

“Borzasztó ez a vihar!!! A kutyák sírnak, félnek, a palák lerepültek a kennelekről. Elment az áram és nem tudjuk, még mi vár ránk! Bárcsak már holnap lenne, vagy legalább abbamaradna. Ez most pont a hidegek beállta előtt… “

– áll a Monor és Környéke Csellengők Állatotthon Facebook-oldalán. 80 kutya menedékét tette tönkre az eső és a szél. Szerdára szerveződik egy segítő csapat, ha szeretnétek részt venni a munkálatokban, jelentkezzetek az alábbi telefonszámon: 06 70 426 26 08 .

Főkép: Gyömrői Kutyamentsvár (balra), Hernádi menhely (jobbra)


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
1
Kategória: Állatvédelem, Hírek, Közérdekű Címke: , , .

Írd meg véleményed!