Túlzott ragaszkodása miatt adták le a menhelyen a kedves kutyát

Hiszitek vagy sem, ilyen is előfordul… 

“Mindig mellettem akar lenni” – válaszolta a középkorú férfi a texasi állatmenhely recepcióján arra a kérdésre, miért szándékozik megválni saját kutyájától. Ez most vicc, ugye? Nem, sajnos nem… A fekete-fehér pöttyös ausztrál pásztorkutya keverék túlságosan is szeretetteljesnek bizonyult gazdája számára, ő pedig elhajította őt magától.

Jubilee, a mosolygós ausztrál pásztorkutya keverék

Jubilee, a mosolygós ausztrál pásztorkutya keverék

Jubilee mosolya azon nyomban lehervadt édes pofijáról, ahogy végignézte, amint kétlábúja kisétál az ajtón – nélküle. Így hát alig egy évesen hontalanná vált. Nem értette, mit követett el? Hiszen ő csak szeretni vágyott… Magába roskadva várakozott a menhely rácsai mögött, mindennél jobban vágyott egy olyan családra, aki “hibájával” együtt fogadja el őt.

Bánatos fényképét látva érdeklődői elárasztották leveleikkel a menhelyet, többen is meglátogatták őt, ám csak egyetlen jelölttel volt érezhető az összhang. Örökbefogadóját mélyen megérintette a mosolygós kutyus bájos lénye – tudta, hogy magához kell vennie őt.

Az ausztrál pásztorkutya keverék és örökbefogadója

Az ausztrál pásztorkutya keverék és örökbefogadója

Új családja mentett kutyája, Abby nagy örömmel fogadta őt, ám az érzelmi trauma mély sebet ejtett szívén, ezért egy kutyaoktató segítségét is igénybe vették, hogy megkönnyítsék a beilleszkedés időszakát Jubilee számára. Kutyapajtása jelenléte óriási segítséget nyújtott neki a kezdetekben, általa újra megtanult bízni az emberekben. Már tudja, hogy soha többé nem fogják elhagyni őt, itt mindig szeretni fogják.

Jubilee és társa, Abby

Jubilee és társa, Abby

Az immáron boldog gazdis keverék azóta tökélyre fejlesztette a kanapén lazulás fogalmát…

Jubilee, a kanapékutya

Jubilee, a kanapékutya

… és új élete első karácsonyán is remekül érezte magát.

A mentett kutya első karácsonya új otthonában

A mentett kutya első karácsonya új otthonában

Jubilee történetének köszönhetően viszont két másik gazdikereső is szerető családra talált, azon a napon, mikor ő hazaköltözhetett. Ő pedig ma is nagy becsben éli életét, családja szüntelen szeretni vágyásával együtt szereti őt.

Forrás: Facebook/Jubilee, littlethings.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Hírek, Kutyasorsok Címke: , , , , , .

Írd meg véleményed!