Új barátja segített a rettegő kutyának feloldódni

Jasper, a nagytestű keverék mindentől félt. Ám kutyapajtása érkezése örökre megváltoztatta a szorongó kutya életét…

Nem tudta, mit jelent biztonságban élni. Nem tudta, hiszen sohasem tapasztalhatta meg. Csak a fájdalmat, magányt és a reménytelen várakozást… Emlékei pedig új otthona falai közt is kísértették. Bár gazdái minden tőlük telhetőt megtettek, hogy segítsenek neki kijönni ebből az állapotból, de Jasper újra és újra magába fordult. Ekkor érkezett hozzájuk Ernie, a hamvas szürke színű pitbull kölyök, akit ideiglenesen vettek magukhoz. Nem is sejtették, hogy kedvencük számára ő lesz a gyógyír.

Jasper, a szorongó kutya biztonságban érzi magát barátja mellett

Jasper, a szorongó kutya biztonságban érzi magát barátja mellett

Kölykös lendületével, csillapíthatatlan kíváncsiságával vetette bele magát a család életébe. Nem volt menekvés, jókedve szép lassan átragadt a félős Jasperre is. Kezdettől fogva együtt töltenek minden pillanatot, a közös tevékenységek pedig meghozták eredményüket. Nagytesója szorongása az idő múlásával fokozatosan csökkent, Ernie-nek hála a szomorú múltú kutya elkezdett nyitni a világ felé.

Négylábú pajtása társasága, a vele való játék és az, ahogyan félelem nélkül közeledett az emberek és más kutyák felé, bizalmat keltett benne. Jasper magabiztosabbá vált, és ma már tudja, hogy nemcsak kutyatársai érintése, hanem az emberi kéz simogatása is kellemes élmény.

A fürdetés sem maradhat el

A fürdetés sem maradhat el

Ernie szinte Jasper részévé vált, fel sem merült, hogy másnak odaadják. Örökbefogadták, és azóta lelkesen segítik más gazdikeresők rehabilitációját. Gondos pótszülőkként együtt egyengetik ideiglenes védenceik útját.

Szívmelengető látvány, ahogy a valaha rettegő kutya sajátjaként tekint a legkisebb kölykökre is, és megmutatja nekik, mit jelent szeretetben, vidámságban élni. Jaspernek soha többet nem kell már félnie, hiszen Ernie mellette van, a köztük lévő kötelék örökre elválaszthatatlanná teszik őket.

Ideiglenesen befogadott kölykök

Ideiglenesen befogadott kölykök

Ernie és Jasper az egyik gazdikereső kölyökkel

Ernie és Jasper az egyik gazdikereső kölyökkel

Forrás: blog.theanimalrescuesite.com/, instagram.com/ernestpwigglesworth/


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
1
Kategória: Érdekes, Hírek Címke: , , , , , , , .

Írd meg véleményed!